Doi români stabiliți în Anglia pedalează pentru a susține educația copiilor fără posibilități din România

Doi români stabiliți în Anglia pedalează pentru a susține educația copiilor fără posibilități din România

Doi rămâni stabiliți în Anglia s-au gândit la o modalitate inedită de a susține educația copiilor fără posibilități din România.

Alex M. Alexandrescu și Silviu Chirilă sunt doi tineri care trăiesc în Marea Britanie, dar pentru care educația copiilor din România reprezintă o prioritate. Cei doi s-au gândit să le ofere copiilor defavorizați o șansă la educație, motiv pentru care au plecat într-un tur pe bicicletă. Mai exact, cei doi români vor parcurge 3000 de kilomentri pe bicicletă, acest tur începând pe data de 29 aprilie și urmând să se încheie în iunie.

Inițiativa celor doi a atras atenția donatorilor, care au decis să sprijine acest proiect, până acum fiind strânsă suma de 2000 de lire. Suma va fi donată integral Fundației FARA, cea care îi încurajează pe copiii din casele de tip familial Sf.Nicolae din Suceava și Sf. Gabriel din Popești Leordeni să își ducă mai departe studiile.

Care va fi traseul pe care îl vor parcurge cei doi români?

Experiența pe bicicletă a celor doi români a început în Angila, iar pe traseu vor străbate următoarele orașe: Bruges, Rotterdam, Dusseldorf, Frankfurt, Viena, Bratislava, Budapesta, Timișoara, Craiova și București. Aventura se va încheia în fața Parlamentului României, acest loc fiind ales în mod intenționat de către cei doi.

“Parlamentul reprezintă locusul decizional cu privire la viitorul fiecărei țări, iar cursa noastră face o legătură simbolică între Parlamentul britanic și cel românesc. Cu toate că s-a decis ieșirea Marii Britanii din UE, cursa rămâne ca un simbol al speranței că direcțiile celor două țări vor fi, în continuare, unite. Pe lângă aceasta, arată bine în poze! “, a spus Alex M. Alexandrescu, inițiatorul proiectului.

Deschide galeria foto pentru a vedea mai multe fotografii cu cei doi tineri care pedalează pentru a susține educația copiilor fără posibilități din România.

Citește și:

Emoții pentru elevii de clasa a IV-a. Mâine încep evaluările naționale

E oficial! Profesorii pot ajunge la închisoare pentru luare de mită. Ce a decis ICCJ în cazul unei profesoare care a cerut bani elevilor

Un român este studentul anului în Europa! Un tânăr din Humulești a reușit o performanță incredibilă

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse