Un român este studentul anului în Europa! Un tânăr din Humulești a reușit o performanță incredibilă

Un român este studentul anului în Europa! Un tânăr din Humulești a reușit o performanță incredibilă

El este încă o dovadă vie pentru faptul că elevii și studenții români sunt foarte deștepți. Îl cheamă George-Cristian Potrivitu Bocăneț și este absolvent al Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare Târgu-Neamţ. S-a născut în Humulești și a fost desemnat studentul român al anului în Europa, la a VII-a ediție a Galei Studenţilor.

În prezent, tânărul este student al Universităţi „Paul Sabatier din Toulouse, în Franţa.

George-Cristian Potrivitu Bocăneț a fost un student model, pasionat de știință

„Șanse sunt pretutindeni, unele mai bune decât altele, nu trebuie decât să mă ridic și să le prind, așa cum încercam să prind și „stelele căzătoare', pe când aveam doar șase ani și priveam cerul înstelat împreună cu tata. Plecat de aproape șase ani din Humuleștii lui Creangă, mă regăsesc astăzi foarte aproape de a-mi împlini visul de a lucra în domeniul propulsiei electrice spațiale, în cadrul uneia dintre agențiile spațiale de top ale lumii.

Absolvent de inginerie aerospațială, la București, cu o teză de licență în domeniul propulsoarelor cu efect Hall, am fost acceptat în 2014 la un program internațional de dublu – masterat în știinte și tehnologii spațiale, Space Master, coordonat de Universitatea Tehnică Lulea din Suedia. Programul mi-a oferit șansa să studiez în Germania și în Suedia, dicolo de Cercul Polar de Nord, în lumea aurorelor boreale și a taigalei europene cutreierată de elani și reni.

În prezent sunt student la Universitatea Paul Sabatier din Toulouse, Franța unde voi finaliza programul de masterat, obținând a doua diplomă în tehnici spațiale și instrumentație satelitară. Din martie 2016 voi lucra la Agenția Spațială Japoneză, JAXA, unde voi desfășura cercetarea pentru teza de masterat în domeniul propulsoarelor magnetoplasmadinamice,' a povestit George-Cristian Potrivitu Bocăneț, conform andreilaslau.ro.

A participat la o competiție care a avut un juriu format  din academicianul Ionel Valentin Vlad, actorul Horaţiu Mălăele, academicianul Solomon Marcus, academicianul Victor Voicu, profesorul Cicerone Rotaru, medicul Călin Ciofu şi cercetătorul Dorin Duşciac. Băiatul a fost numit studentul anului în Europa.

Foto: Facebook

Mihaela Tudor

Citește și:

Mentor, coach, trainer, antrenor – care este fiecare dintre ei și care e rolul lor

Ce transmit copiii care „nu sunt serioși' și fac gălăgie la ore?

Părinții sunt primii educatori ai copiilor

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Educatie