Detoxifierea, necesara pentru sanatate

Acestea pot fi cauza unor probleme grave de sanatate si pot duce la instalarea celor mai diverse afectiuni. Principalele organe care realizeaza detoxifierea organismului sunt colonul, ficatul, rinichii, plamanii, pielea si sistemul limfatic. Colonul reprezinta insa primul organ care trebuie ingrijit, altfel poate deveni sursa care contribuie cel mai mult la poluarea organismului si supraincarcarea acestuia cu toxine.

De unde vin toxinele?
Omul modern, din cauza alimentatiei nenaturale, consuma anual 2-3 kilograme de E-uri aditivi alimentari: coloranti chimici, emulgatori, potentiatori de gust, stabilizatori, conservanti. Ca si cum nu ar fi suficient, majoritatea alimentelor contin reziduuri de pesticide, ierbicide, nitrati si alte substante cancerigene. Din cosmetice (creme, deodorante, sampoane) mai acumuleaza 2-3 kilograme de substante toxice. Apa, aerul, solul sunt poluate cu solventi, cu gaze de esapament, dioxine, metale grele, substante volatile etc.

In aceste conditii, detoxifierea colonului devine o necesitate si cel mai important pas pentru detoxifierea intregului organism. In pliurile colonului, diverticule sau direct pe peretii acestuia se pot acumula resturi putrefactive chiar si de ani de zile. Aceste resturi pot irita peretii intestinelor, care produc ca reactie mucus in exces. Acest mucus, care initial se produce ca o reactie de aparare la factorii iritativi, se poate acumula in timp si se transforma intr-o placa mucoida ce afecteaza absorbtia nutrientilor, contribuie la constipatie si chiar la autointoxicarea organismului.

Autointoxicarea, un pericol real pentru sanatate!
Pe langa intoxicarea externa, exista si o intoxicare a organismului de natura interna.

Autointoxicarea reprezinta recircularea in organism a toxinelor rezultate in urma proceselor de digestie si neeliminate la timp. Astfel, se creeaza un dezechilibru al florei intestinale cu efecte grave asupra imunitatii.

Un studiu efectuat in Marea Britanie, pe persoane cu varste intre 35 si 55 de ani, a relevat faptul ca 95% dintre subiecti aveau cel putin unul dintre simptomele de autointoxicare: tensiune, stres, paloare, cearcane, constipatie/diaree, oboseala cronica, dureri de cap si de spate, balonari si flatulenta, indigestie si greata, gust neplacut in gura, halena, miros neplacut al corpului. Autointoxicarea apare cel mai frecvent pe fondul digestiei incomplete, perturbarii florei intestinale si, mai ales, din cauza constipatiei cronice!
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sport si sanatate