Detaliile pe care trebuie să le iei în calcul atunci când îți cumperi ochelari de soare. Cum îi alegi pe cei care îți oferă o protecție ridicată?

Cum alegi ochelarii de soare care să îți ofere o protecție ridicată

Ochelarii de soare reprezintă acel accesoriu nelipsit în zilele însorite de vară. Considerați de unii doar un moft, ochelarii de soare trec de această barieră a modei și priviți din punct de vedere medical, aceștia sunt mai mult decât necesari pentru protejarea ochilor de razele nocive ale soarelui.

În sezonul cald, nu doar pielea poate avea de suferit din cauza soarelui, ci și sănătatea ochilor poate fi pusă în pericol. Contactul direct cu razele soarelui poate favoriza apariția cataractei, orbirii temporare și a cancerului de piele în zona pleoapelor. Având în vedere că problemele de sănătate care pot să apară sunt dintre cele mai grave, alegerea ochelarilor de soare nu trebuie să se facă doar pe baza elementelor ce țin de aspect, ci luând în calcul  și alte câteva detalii medicale.

Cum alegi ochelarii de soare care să îți ofere o protecție ridicată?

1. Rame cât mai apropiate de față

Pentru un grad de protecție cât mai ridicat este nevoie ca ramele ochelarilor de soare să fie cât mai apropiate de față, asta pentru a evita pătrunderea razelor soarelui din lateral, din spate sau prin partea de sus a ramei.

2. Lentilele polarizate

Lentilele polarizate sunt foarte eficiente pentru a reduce strălucirea excesivă, vinovată pentru apariția efectului de orbire, potrivit bustle.com. Cu toate acestea, nu este suficient ca ochelarii de soare să fie doar polarizați, ci este nevoie să aibă și o protecție împotriva radiațiilor UV. Mai mult decât atât, protecția UV trebuie să fie prezentă atât pe suprafața din față a lentilei, cât și pe cea din spate.

3. Culoarea potrivită

Chiar dacă se crede că ochelarii închiși la culoare oferă o protecție mult mai ridicată, în realitate, acesta este doar un mit. Cu cât au o nuanță mai închisă, cu atât pupila se va dilata mai mult, ceea ce va duce la pătrunderea unei cantități mai mari de lumină și apariția problemelor de sănătate. Lentilele gri, verzi și maro asigură o protecție mai mare și ar fi bine ca ochelarii să fie aleși în aceaste nuanțe.

4. Ochelari cu lentile cât mai mari

Ochelarii cu lentile cât mai mari sunt o opțiune recomandată de către medicii oftalmologi. Pentru că acoperă o parte cât mai mare a feței, aceștia asigură o protecție ridicată.

Bianca Hriscu

Foto: shutterstock.com

Citește și:

De ce este nocivă carnea gătită pe grătar? Uite cum îți poate afecta sănătatea

Cum poți reduce riscul de infarct miocardic? Un obicei simplu te ajută să îți păstrezi sănătatea inimii

Ce este ASTMUL? Care sunt simptomele și cauzele bolii, dar și cum poate fi prevenită această afecțiune

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate