De la infecții fungice la acarieni de praf. Obiceiuri proaste care te pot îmbolnăvi chiar la tine în pat

După o zi istovitoare la muncă cea mai mare bucurie a fiecăruia dintre noi este să ne trântim în patul nostru confortabil, însă experții avertizează că acest obicei ne-ar putea afecta sănătatea.

Patul nostru ar trebui să fie un loc de mângâiere în care să dormi decent, confortabil, nu să te infectezi cu te miri ce viruși. Pentru unii, patul este locul unde se relaxează, se odihnesc, dar este și locul în care unele persoane decid să-și desfășoare ritualurile de igienă personală.

Potrivit The Sun, dr. Deborah Lee a dezvăluit unele dintre cele mai proaste obiceiuri ale noastre în dormitor. Oamenii au tendința de a-și curăța picioarele sau de a-și tăia unghiile în pat, un obicei care atrage ploșnițe, spune dr. Lee.

Citeşte şi: De ce apar ploșnițele și cum scăpăm de ele

„Acarienii de praf din casă și insectele de pat se hrănesc cu celule moarte ale pielii. Apoi produc excremente care sunt foarte iritante pentru piele și sunt o cauză frecventă de alergii, rezultând erupții pe piele, eczeme și astm.'

Înainte de a ne urca în pat, dr. Lee sugerează să ne uscăm complet picioarele după un duș lung, mai ales între degetele de la picioare, deoarece acest lucru va diminua orice problemă. Potrivit unui studiu efectuat în Marea Britanie, aproximativ 11% dintre respondenți au recunoscut că și-au tăiat unghiile de la picioare în pat, iar dr. Lee spune că acest lucru ar putea provoca infecții fungice.

„Dacă nu doriți unghiile galbene, nu vă tăiați unghiile în pat. Infecțiile fungice prosperă în medii calde și umede, cum ar fi patul. Interesant este că cel mai bun moment pentru a vă tăia unghiile este după o baie sau un duș, deoarece vă vor înmuia unghiile. Deci, atunci când vă faceți tabietul picioarelor, asigurați-vă că vă tăiați unghiile în același timp”, a mai spus medicul.

Mai mult decât atât, aceasta a declarat că oamenii ar trebui să schimbe frecvent lenjeria de pe pat, mai ales după o boală care s-ar putea transmite foarte ușor.

Transpirația, tusea, suflarea nasului sau diareea vor acoperi patul cu bacterii, viruși și resturi celulare. Acesta este un teren de reproducere pentru infecții ulterioare.

Dr. Lee a mai adăugat că așternutul trebuie spălat la cea mai înaltă temperatură posibilă. Aceasta trebuie să fie de cel puțin 60 ° C sau mai mare, mai ales dacă ați fost infectat cu Covid-19.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate