De la ce vârstă trebuie să mergi cu copilul la stomatolog?


Vizita la stomatolog este foarte importantă pentru ca dantura copiilor să fie una perfectă, motiv pentru care nu ar trebui făcută doar atunci când cei mici se confruntă cu diferite probleme dentare sau când apar durerile de dinți. Părinții ar trebui să îi ducă pe cei mici la stomatolog încă de la vârste fragede, prevenind astfel afecțiunile dentare. 

Pentru că există mitul potrivit căruia dinții de lapte nu au nevoie de o îngrijire atentă, având în vedere că aceasta nu este dantura definitivă, părinții ajung să amâne vizita la medicul stomatolog, lucru care de multe ori poate da naștere unor probleme serioase și care cu greu mai pot fi corectate.

De la ce vârstă trebuie să mergi cu copilul la stomatolog?

Dacă te-ai întrebat care este cea mai potrivită vârstă pentru primul consult stomatologic la copii, dr. Dana Ivan, medic stomatolog pediatru, a lămurit această dilemă pe care majoritatea părinților o au. În emisiunea “Lifestyle sănătos”, medicul stomatolog a explicat de ce este important ca cei mici să meargă la medic de la o vârstă fragedă.

“Sunt încă mulți părinți confuzi în ceea ce privește aducerea copilului la stomatolog. Mulți amână vizita la stomatolog pe motiv că cel mic nu va accepta tratamentul, sunt mulți părinți care spun: “Dar de ce să merg cu copilul la un an de zile, ce poate să îmi facă?” Eu pot spune din experiența mea personală, lucrez de 10 ani numai și pentru copii, recomandarea mea ar fi odată cu apariția primilor dinți pentru că și acele probleme, micile leziuni la nivelul dințișorilor, pot să apară odată cu erupția acestora.”, a spus dr. Dana Ivan, medic stomatolog pediatru.

Urmărește materialul video de mai sus pentru a vedea de la ce vârstă trebuie să mergi cu copilul la stomatolog.

Foto: 123rf.com

Citește și: 

De ce apar cariile de biberon și cum sunt dinții afectați de folosirea suzetei sau de suptul degetului?

Care este principalul beneficiu al zincului pentru organism?

Profesorul Alexandru Blidaru spune care sunt principalele mituri legate de cancerul de sân: E foarte greu să convingi pacientele că…'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Lifestyle sănătos