De ce te dor dinții și gingiile când răcești

Ai observat că atunci când răcești destul de tare și ai nasul înfundat te dor și gingiile? Este o reacție normală a organismului tău! Află de ce se întâmplă acest lucru:

durere-dinti-gingii

 foto durere de dinți via Shutterstock

Sinusurile inflamate dau dureri de dinți și gingii

Nu doar cei cu sinuzită suferă de aceste dureri, ci mulți dintre noi, atunci când răcim. Sinusurile se inflamează și simți cum te doare fruntea – chiar între sprâncene, este o durere neplăcută – iar câteodată te mai dor și măselele din spate sau gingiile. Chiar deasupra măselelor din spatele cavității bucale se află sinusul maxilar care, atunci când se inflamează, dă și dureri de dinți.

Gura se usucă atunci când răcești

Este foarte important să consumi multe lichide atunci când ai răcit, pentru că te deshidratezi rapid, în special dacă faci și febră. Și cavitatea bucală este mai uscată decât în mod normal atunci când ești răcită, iar gingiile se pot irita, iar din acest motiv le poți simți dureroase.

Te dor gingiile din cauza siropului de tuse

Un alt posibil motiv pentru care te mai dor dinții atunci când răcești este că iei sirop de tuse. În general siropurile de tuse conțin mult zahăr, iar cantitățile mari de zahăr pot irita gingiile – să nu mai spun că „ajută' la formarea cariilor dentare! Așadar, dacă iei sirop de tuse dulce, nu uita să bei și cât mai multă apă.

Băuturile acide dau dureri de gingii

Când ești răcit, medicamentele efervescente sunt o soluție rapidă pentru tratarea febrei sau tusei. Ele sunt acide, iar dacă bei mai multe pe zi, timp de mai multe zile, acidul din ele îți pot irita gingiile și încep să te doară sau să te usture.

Te speli mai rar pe dinți atunci când ești răcit?

Atunci când un om este foarte răcit nu vrea decât să stea în pat și să doarmă până se întremează. Din acest motiv, mulți mai 'uită' să se spele pe dinți, iar din cauza aceasta pot apărea și durerile dentare sau de gingii.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Sanatate