6 greșeli pe care le poți face atunci când trimiți un email

6 greșeli pe care le poți faci atunci când trimiți un email

6 greșeli pe care le poți faci atunci când trimiți un email

Tuturor ni s-a întâmplat măcar o dată să trimitem un email și imediat după ce am dat send să ne dăm seama că acesta este plin de greșeli.

Atunci când trimitem un email se întâmplă să facem anumite greșeli, unele mai mici, altele mai mari și destul de deranjante. În momentul în care astfel de greșeli se strecoară în email-urile pe care le trimitem prietenilor, lucrurile nu sunt chiar atât de grave și pot fi rezolvate imediat, însă atunci când trimitem un email greșit unui potențial angajator, treburile devin serioase. Astfel, specialiștii în recrutare au realizat un top al celor mai comune greșeli pe care le facem atunci când trimitem un email și cum le putem corecta în cazul în care acestea apar, potrivit independent.co.uk.

1.  Ai apăsat din greșeală butonul “reply all”, iar mailul tău a ajuns la întreaga companie

În loc să răspunzi unei singure persoane pentru a-i trimite mesajul tău, ai dat un mail pe care toți cei de la birou îl vor primi. Acest lucru este destul de deranjant, mai ales dacă mailul pe care l-ai trimis conținea informații mai puțin formale. În cazul în care ești pusă într-o astfel de situație, poți doar să îți ceri scuze pentru mesajul transmis și să te asiguri că acest lucru nu se va mai întâmpla pe viitor.

2. Ai scris greșit numele unei persoane în email

Să greșești numele unei persoane în interiorul unui email este considerată o greșeală foarte mare, mai ales dacă ai mai primit email-uri în care să fie scris numele persoanei respective. Cei care se ocupă de recrutare consideră acest lucru ca fiind o lipsă se interes și arată o slabă preocupare a unei persoane pentru detalii. Pentru a rezolva un astfel de incident, de preferat ar fi să trimiți imediat un email în care să te scuzi pe greșeala pe care ai făcut-o și să corectezi rapid numele persoanei.

3. Ai trimis email-ul mult prea devreme

Aceasta este una dintre greșelile cel mai des întâlnite. Atunci când ne grăbim se întâmplă să trimitem un email înainte de a-l finaliza. Specialiștii recomandă ca în loc să trimiți un email în care să îți ceri scuze și un altul în care să fie și restul email-ului pe care nu ai apucat să îl tastezi, să trimiți un singur email în care să explici exact ce s-a întâmplat. Acest lucru este de un real folos, mai ales când destinatarul este o persoană importantă, care primește sute de email-uri zilnic.

4. În email a apărut un cuvânt ciudat din cauza autocorectului

Acest lucru se întâmplă frecvent atunci când email-urile sunt trimise de pe telefonul mobil. Telefoanele inteligente au capacitatea de a memora anumite cuvinte și de multe ori, prin intermediul opțiunii autocorect, acestea înlocuiesc cuvintele pe care noi ne dorim să le folosim cu altele care nu au niciun fel de legătură cu contextul. Înainte de a trimite un email, trebuie să te asiguri că acesta este scris corect și că în interiorul lui nu s-au strecurat greșeli. Un email plin de greșeli îl va face pe angajator să creadă că nu ești o persoană atentă la detalii și se va gândi de două ori înainte de a-ți acorda un job.

5. I-ai trimis șefului tău un pupic în email

În cazul în care între tine și șeful tău există o relație de amiciție, acest lucru nu este considerat o greșeală capitală. Totuși, ar fi bine să nu folosești astfel de artificii pentru că ele ar putea fi interpretate într-un mod greșit, iar tu poți fi considerată o persoană superficială, iar acest lucru îți poate afecta credibilitatea.  În cazul în care timiți un astfel de emoticon, comportă-te în mod natural în continuare și încearcă să nu mai repeți acest lucru.

6. Ai trimis un atașament greșit

Specialiștii în recrutare au povestit că au fost puși de multe ori în situația de a primi rețete sau texte narative în locul CV-urilor. În cazul în care nu ai atașat documentul potrivit, trimite rapid un email în care să te scuzi și să trimiți atașamentul corect, iar în cazul în care ai trimis un document destul de compromițător, sună rapid la firmă pentru a remedia problema.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Ce se întâmplă în fiecare dimineață cu mesajele tale de pe WhatsApp!

Mesajele transmise greșit copilului îi afectează viața adultă

Scrisoarea unui fiu pentru tatăl lui, devenită virală pe internet!

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Avantaje.ro