De ce să facem înot după antrenamentul de la sală

De ce să facem înot după antrenamentul de la sală

 De ce să facem înot după antrenamentul de la sală

Ce să fac după antrenamentul de la sală? De foarte multe ori îți pui această întrebare, nu?

Înot, aceasta este răspunsul care vine de la Alexandrer Florescu, antrenor de fitness.

“Indiferent de nivelul tău de antrenament, de tipul de program pe care îl urmezi în sala de fitness, înotul este o adevărată binecuvântare pentru mușchii tăi. O sesiune la piscină, dincolo de faptul că te va ajuta să te relaxezi mental, să uiți de toate grijile de zi cu zi, dar să te umpli de energie, este și un excelent antrenament cardiovascular”, explică Alexander Florescu.

Este recomandat să avem un program în care să includem înotul de 3 ori pe săptămână, în ședințe de câte 30 de minute. Acest tip de mișcare, completat de alimentație sănătoasă și de un program de fitness echilibrat.

De ce să facem înot după antrenamentul de la sală

1. Reduce stresul

“Indiferent că este vorba de muncă, de programul aglomerat împărțit între birou și familie, fiecare avem momente în care simțim că nu mai putem. Ei bine, un ajutor pentru toate acestea este mai aproape decât crezi. Înotul în mod regulat poate reduce considerabil nivelul de stres, echilibrează stările de anxietate și depresie și ajută la îmbunătățirea somnului”, explică specialistul.

2. Arde caloriile

“În doar 30 de minute de înot poți arde peste 200 de calorii, comparativ cu mersul pe jos, unde arzi aproximativ 100 de calorii în același interval”, continuă specialistul.

3. Crește nivelul de enrgie

“Lipsa de mișcare este de cele mai multe ori responsabilă pentru nivelul mic de energie cu care se cofruntă majoritatea persoanelor. Cu doar 30 de minute de înot, de ori pe săptămână, poți da un boost de energie organismului tău prin accelerarea ratei metabolismului”, declară Alexander Florescu.

4. Scade riscul aparițiilor bolilor cardiovasculare

“Pe lângă faptul că este o formă excelentă de exerciții cardiovasculare, înotul te poate ajuta și la prevenirea bolilor de inimia, a accidentelor vasculare cerebrale sau a diabetului”, conchide antrenorul.

 

Foto:shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
CSID
Descopera.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate