De ce nu-i place la scoala?

Scoala a inceput dar copilul tau nu pare sa dea semne ca ar deveni un elev model. Iata cum pot fi rezolvate cateva dintre cele mai frecvente probleme legate de relatia cu scoala.
SE PLICTISESTE

Plictiseala la scoala e un fenomen recent, care atinge momente de varf in clasele a VIII-a si a X-a. Cauzele pot fi multiple, personale sau mai generale.
Nu lasa ca situatia sa se agraveze, ci actioneaza de la primele semne. Afla daca a fost descurajat de vreun esec.
A fost ridiculizat de vreun profesor? Are vreun blocaj la o materie anume?
Copiii sunt inconjurati de prea multe tentatii, li se satisfac prea repede cele mai mici dorinte, ceea ce le anuleaza disponibilitatea pentru efort si initiativa.

Incurajeaza-i sa duca un lucru la bun sfarsit si sa pretuiasca ceea ce au.

Explica-i sensul pe care-l dai tu invataturii, ce ai reusit sa realizezi in viata gratie ei si cat de important este sa continui sa inveti toata viata.
Spune-i ca acumularea de cunostinte ii aduce numai avantaje.
Straduieste-te sa-i oferi o atmosfera familiala stimulatoare.
Opiniile parintilor despre esecul si reusita scolara, atitudinea lor optimista sau pesimista fata de viata, in general, conteaza in ochii lui mult mai mult decat iti imaginezi. Un copil care nu are chef de scoala nu va fi nici acasa un ingeras. De obicei, camera lui este dezordonata, cu patul nefacut.
Asa cum isi neglijeza camera, isi va neglija si igiena corporala.
Dezinteresul fata de scoala merge mana in mana cu cel fata de carte, de lectura in general. Ar fi bine daca te-ar vedea pe tine citind cat mai mult. Puterea exemplului este mult mai mare decat cea a indemnurilor.
Ideal ar fi ca in fiecare saptamana sa faca sport.

SFAT Avantaje
Vorbeste cu invatatoarea imediat ce apar primele semne de acest fel si nu accepta comentarii vagi, de genul "lipsa de motivare" sau "nu munceste destul".
Intreab-o foarte concret ce asteapta de la el, care ii sunt lacunele, stabiliti impreuna ce obiective trebuie sa atinga.
Transmite-i copilului aceste sarcini, iar el, impresionat de faptul ca tu si invatatoarea aveti aceleasi pareri, se va simti obligat sa se conformeze.

Ajuta-l sa gaseasca raspunsul la intrebarea: "De ce sa invat?".
Orice copil este animat de un motor interior (vrea sa se faca medic sau sa mearga la schi in vacanta de iarna etc.). Problema e sa afli ce il preocupa pe el.
… si la: "Cum sa invat?"Descopera-i calitatile: e inventiv, logic, pasionat de lectura? Are o memorie vizuala sau auditiva?

Ofera-i conditii de lucru.
Planificati impreuna ce are de facut, iar daca il ajuti mai concret decat atat, cititi enuntul impreuna, apoi lasa-l sa calculeze pe o ciorna si corecteaza-l daca e cazul, fara sa-i faci tu lectiile.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Copii