Ce este rejuvenarea vaginală și când ar trebui realizată o astfel de intervenție?


Multe femei evită discuțiile legate de rejuvenarea vaginală, cu toate că specialiștii în chirurgie plastică și estetică explică de fiecare dată că o astfel de procedură nu este deloc una care să le facă pe doamne să se rușineze, ci din contră, această intervenție chiar poate îmbunătăți calitatea vieții sexuale și poate crește încrederea în sine. 

Ce este rejuvenarea vaginală?

Rejuvenarea vaginală reprezintă o procedură folosită de foarte mulți ani în țările occidentale. Această intervenție presupune întinerirea vaginului și rezolvarea unor probleme de ordin estetic, multe dintre ele apărute în urma sarcinilor repetate sau înaintării în vârstă. Pentru că femeile ocolesc de multe ori acest subiect, invitată în cadrul emisiunii “Lifestyle sănătos”, difuzată de revista Avantaje, Oana Vlăsceanu, medic specialist în chirurgie plastică și estetică, a explicat în detaliu ce presupune o astfel de intervenție și care sunt beneficiile pe termen lung.

“E un tratament la modă, din ce în ce mai cerut, mai ales în SUA, în țările din Occident, ele dau trendul. Întinerirea vaginului, de fapt, putem să o numim așa generic: întinerirea zonei intime. Cuprinde și labiile, cuprinde și partea de uscăciune vaginală cu care ne confruntăm după o anumită vârstă, cuprinde și partea de laxitate cu care se confruntă femeile care au mai multe nașteri la activ. Sunt mai multe metode care se pot folosi. Se ia grăsimea de undeva, din altă zonă a corpului, se injectează la nivel intim, la nivelul labiilor interne sau la nivelul labiilor externe pentru a recontura acel aspect din copilărie și din adolescență, pe acest principiu se merge. Mai sunt tehnici prin care se pot folosi fire, fire de lifting care se folosesc și la liftingul facial, acid hialuronic, iar acidul hialuronic are ca indicații și rejuvenarea punctului G. Se spune că ar exista punctul G, încercăm să îl găsim. Sunt anumite măsurători pe care ginecologii ne-au învățat să le facem, sunt anumite puncte care se măsoară și cu aproximație și o acuratețe de jumătate de centimetru se injectează la nivelul acelei zone despre care presupunem că ar fi punctul G. Pentru intensificarea senzațiilor, recăpătarea senzației de plăcere din tinerețe, pentru un aspect estetic îmbunătățit, pentru îmbunătățirea încrederii de sine a pacientei respective”, a spus Oana Vlăsceanu, medic specialist în chirurgie plastică și estetică.

Când ar trebui realizată rejuvenarea vaginală?

Cu toate că oricine poate apela la ajutorul medicului estetician pentru realizarea acestei intervenții, există și câteva situații în care rejuvenarea vaginală este recomandată de specialiști.

“Noi recomandăm această operație dacă sunt mai multe nașteri la activ, după o perioadă de abstinență, după o perioadă în care au fost oscilații mari de greutate. A slăbit, s-a îngrășat și atunci zona nu mai are acel aspect tânăr.”, a spus Oana Vlăsceanu, medic specialist în chirurgie plastică și estetică.

Urmărește materialul video de mai sus pentru a vedea care este părerea Oanei Vlăsceanu, medic specialist în chirurgie plastică și estetică, despre rejuvenarea vaginală.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Care sunt cele mai bune tehnici profesionale împotriva cearcănelor? Medicul estetician Oana Vlăsceanu a dezvăluit care sunt noutățile în materie de tratamente

De ce trosnesc articulaţiile

Ce se întâmplă cu inima atunci când ne îndrăgostim? Profesor doctor Carmen Ginghină explică importanța acestor sentimente

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Lifestyle sănătos