De ce este indicat să bem apă caldă cu sare amară dimineața: ce spun specialiștii

Apa caldă cu sare amară (sulfat de magneziu) este uneori recomandată ca remediu casnic pentru diverse probleme de sănătate.

Ca uz intern, sarea amară, (sare Epsom) sau Sulfatul de Magneziu are un efect laxativ foarte puternic, iar adulţii pot utiliza o doză zilnică de maxim 30 g/zi. Aceasta lucrează precum un agent de detoxifiere în curățarea colonului. Sarea amară are efecte puternice laxative, deoarece absoarbe foarte bine lichidele, mărind astfel volumul de apă din intestin, fapt care poate fi un ajutor temporar în combaterea constipației. Cu toate acestea, e bine să întrebați medicul înainte de a face această procedură.

Ca uz exern experții spun că băile cu sare amară, de 3 ori pe săptămână, îți induc o stare de bine și oferă mai multă energie. Ionii de magneziu te ajută să te relaxezi, reduc nivelul de adrenalină și ajută mușchii să funcționeze normal.

Beneficii apă caldă cu sare amară

Detoxifiere: Se crede că apa caldă cu sare amară poate ajuta la detoxifierea organismului și la eliminarea toxinelor.

Laxativ: Sarea amară are proprietăți laxative recunoscute și este uneori folosită pentru a ameliora constipația. Soluția funcționează prin atragerea apei în intestin, ceea ce ajută la înmuierea scaunelor și la facilitarea tranzitului intestinal.

Relaxare musculară: Magneziul din sare amară poate ajuta la relaxarea mușchilor, reducând astfel crampele și tensiunea musculară.

Reducerea stresului: Băile cu sare amară sunt populare pentru efectul lor relaxant. Magneziul absorbit prin piele poate contribui la reducerea stresului și la promovarea unei stări de bine.

Ameliorarea durerilor: Unele persoane folosesc apa cu sare amară pentru a ameliora durerile asociate cu afecțiuni precum artrita sau durerile musculare, deși eficacitatea acestei metode nu este susținută consistent de cercetările științifice.

ATENȚIE: Consumul excesiv de sare amară poate duce la efecte secundare, cum ar fi diareea, deshidratarea sau dezechilibrele electrolitice.

Simptome greu de detectat ale unei tumori cerebrale

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate