De ce ar trebui să consumi cafeaua întotdeauna fierbinte?

De ce ar trebui să consumi cafeaua întotdeauna fierbinte

Cafeaua este cea mai populară băutură la nivel mondial și fără ea, trezitul de dimineață este o adevărată provocare pentru majoritatea persoanelor. Cu frișcă, cu lapte, neagră sau cu arome, cafeaua este nelipsită din meniul zilnic, însă pentru a ne bucura de toate proprietățile acesteia, specialiștii spun că ar trebui să o consumăm întotdeauna fierbinte.

Pentru iubitorii de cafea care preferă să se bucure de gustul acesteia imediat după ce s-a răcit sau chiar să o consume adăugând câteva cuburi de gheață, mai ales în zilele călduroase de vară, oamenii de știință nu au vești tocmai bune. Cercetătorii sunt de părere că o cafea fierbinte oferă mai multe beneficii organismului, în comparație cu una rece.

De ce ar trebui să consumi cafeaua întotdeauna fierbinte?

Studiile specialiștilor au arătat că o cafea fierbinte conține un nivel mult mai ridicat de antioxidanți, iar acest lucru se datorează tehnicii de preparare. La această concluzie au ajuns chimiștii de la Universitățile Philadelphia si Thomas Jefferson, menționând că atunci când are o temperatură ridicată, cafeaua poate ajuta la pomparea oxigenului la nivelul corpului. În plus, specialiștii spun că o cafea fierbinte poate reduce riscul de a dezvolta diabet, depresie sau chiar cancer, potrivit dailymail.co.uk

“Cafeaua conține o mulțime de antioxidanți, iar dacă o bei cu moderație, cercetările arată că ar putea avea o mulțime de beneficii pentru tine. Am descoperit că băutura fierbinte are un nivel mai ridicat de antioxidanți.”, a spus chimistul Megan Fuller.

Pe lângă faptul că este bogată în antioxidanți, studiile realizate de-a lungul timpului au arătat că un consum regulat de cafea poate îmbunătăți memoria, poate influența într-un mod pozitiv starea de spirit și chiar poate asigura o mai bună funcționare a ficatului.

Bianca Hriscu

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum poți trăi o viață lipsită de stres? Trebuie să faci acest lucru o dată pe săptămână

Cum te poate ajuta brânza cottage să slăbești? Uite când să o consumi pentru a obține rezultate rapid

Ce ar trebui să faci pentru a te trezi plină de energie și binedispusă?

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse