Ce ar trebui să faci pentru a te trezi plină de energie și binedispusă?

Ai vrea ca zilele tale să ȋnceapă frumos, cu zȃmbetul pe buze? Cum ar fi ca ȋn fiecare dimineaṭă să te simṭi bucuroasă pentru o nouă zi? Iată ce ar trebui să faci pentru a te trezi plină de energie și binedispusă.

Sunt zile ȋn care primele lucruri care ȋṭi vin ȋn minte sunt taskurile de la birou, termenele la care trebuie să predai lucrările, grijile legate de facturi şi multe altele… Vrei să te bucuri, dar nu prea reuşeşti. Alarma sună şi mai că ȋṭi vine să ȋnchizi telefonul.  E mai bine să ȋnveṭi cum să ȋncepi ziua pozitiv, decȃt să o strici ȋncă de dimineaṭă cu o stare proastă.

Ce ar trebui să faci pentru a te trezi plină de energie și binedispusă?

1. Zȃmbeşte şi priveşte fiecare zi ca pe un nou ȋnceput

Fiecare zi are farmecul ei şi nicio zi nu seamănă cu alta. Nu ai de unde să ştii cȃt de uşor sau de greu ȋṭi va fi, iar să ȋṭi imaginezi o zi grea ȋncă de la trezire nu merită efortul. Bucură-te de momentul trezirii, apoi vei vedea ce va fi.

2. Bea apă

Este unul dintre primele lucruri pe care ar trebui să le faci cȃnd te trezeşti. Apa hidratează organismul şi oxigenează creierul, aşa că te va ajuta să te simṭi mai bine. Poṭi bea un pahar la trezire şi unul ȋn timpul micului dejun, iar ziua ta va ȋncepe ȋntr-o notă pozitivă.

3. Ia un mic dejun bogat

Este prima masă a zilei şi ar trebui să fie cea mai importantă, deoarece micul dejun asigură necesarul de energie pentru ziua care abia ȋncepe. Cum să te simṭi bine dacă nu mănȃnci? Alege alimente sănătoase, cum ar fi cereale, fructe, legume, lactate, ouă. Ia-ṭi timpul necesar pentru a mȃnca ȋn linişte, apoi porneşte spre birou ȋncrezătoare.

4. Fă cȃteva exerciṭii fizice

Aşa cum ai mai citit, sportul eliberează endorfine, care se mai numesc şi „hormonii fericirii'. Practicȃnd cȃteva exerciṭii uşoare ȋn fiecare dimineaṭă, la trezire, vei deborda de energie ȋntreaga zi.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Obiceiurile oamenilor care îmbătrânesc frumos

Cum îți poți găsi partenerul ideal? Un principiu matematic poate rezolva această problemă

De ce femeile nu mai vor să devină mame?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse