7 alimente pe care nu ar trebui să le congelezi niciodată. Își pierd gustul, textura și îți pot afecta sănătatea

7 alimente pe care nu ar trebui să le congelezi niciodată

Congelarea anumitor alimente le poate asigura acestora prospețimea pentru mai mult timp, iar în momentul în care sunt dezghețate, acestea pot fi consumate fără să existe riscuri. Deși pare o soluție valabilă în orice situație, există 7 alimente pe care nu ar trebui să le congelezi niciodată. Își pierd gustul, textura și îți pot afecta sănătatea.

Nu întotdeauna congelatorul te poate ajuta să eviți risipa alimentară. În anumite situații, alimentele congelate își pierd definitiv gustul, textura, aroma și în final ajung să fie aruncate.

7 alimente pe care nu ar trebui să le congelezi niciodată

Dacă vrei să te bucuri de gustul lor, atunci evită să congelezi aceste alimente. Când sunt depozitate la temperaturi foarte scăzute, aceste produse își pierd proprietățile și devin un inamic al sănătății.

1. Avocado

Când vine vorba despre avocado, părerile sunt împărțite. În timp ce unele persoane cred că acesta poate fi congelat doar după ce este tăiat în jumătate, alte voci susțin că atunci când este înghețat, avocado își pierde textura mătăsoasă și gustul acestuia se schimbă complet.

2. Carnea de porc, fructele de mare și puiul

Dacă au fost înghețate, le-ai dezghețat, iar apoi ai constatat că nu vei folosi întreaga cantitate, evită să congelezi din nou carnea de porc, fructele de mare sau puiul. Recongelarea acestor produse poate duce la dezvoltarea unor bacterii periculoase și care pot pune sănătatea în pericol.

3. Pastele fierte

Pastele fierte nu ar trebui congelate și consumate ulterior. În momentul în care vor fi dezghețate, acestea vor acumula o cantitate mai mare de apă și își vor pierde gustul.

4. Brânzeturile moi

Brânzeturile moi, mai exact Camembert, brânza brie, brânza de capră și ricotta  nu ar trebui înghețate. Depozitate la temperaturi foarte scăzute, acestea își vor pierde textura, potrivit dailymail.co.uk.

5. Laptele

După ce este pus la congelator, laptele nu va mai fi bun de băut, iar dacă îți propui să îl consumi așa, atunci ar trebui să eviți această modalitate de păstrare. Cu toate acestea, laptele dezghețat poate fi folosit la gătit.

6. Alimentele fierte

Dacă ai gătit anumite alimente prin fierbere, nu le păstra la congelator. Acesta vor acumula o cantitate mare de apă, iar când se vor dezgheța nu vor mai avea gust.

7. Castraveții

Dacă anumite legume se păstrează perfect la congelator, nu este și cazul castraveților. Aceștia conțin o cantitate mare de apă și din acest motiv își vor pierde textura și aroma atunci când vor fi înghețați.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Câte calorii ar trebui să consumi zilnic dacă vrei să slăbești?

Ce trebuie să faci pentru ca 2019 să fie un an perfect? Detaliile care te vor ajuta să ai parte doar de reușite

De ce e mai avantajos să comanzi o pizza mare decât două pizza medii

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Diverse