Congelarea anumitor alimente le poate asigura acestora prospețimea pentru mai mult timp, iar în momentul în care sunt dezghețate, acestea pot fi consumate fără să existe riscuri. Deși pare o soluție valabilă în orice situație, există 7 alimente pe care nu ar trebui să le congelezi niciodată. Își pierd gustul, textura și îți pot afecta sănătatea.
Nu întotdeauna congelatorul te poate ajuta să eviți risipa alimentară. În anumite situații, alimentele congelate își pierd definitiv gustul, textura, aroma și în final ajung să fie aruncate.
7 alimente pe care nu ar trebui să le congelezi niciodată
Dacă vrei să te bucuri de gustul lor, atunci evită să congelezi aceste alimente. Când sunt depozitate la temperaturi foarte scăzute, aceste produse își pierd proprietățile și devin un inamic al sănătății.
1. Avocado
Când vine vorba despre avocado, părerile sunt împărțite. În timp ce unele persoane cred că acesta poate fi congelat doar după ce este tăiat în jumătate, alte voci susțin că atunci când este înghețat, avocado își pierde textura mătăsoasă și gustul acestuia se schimbă complet.
2. Carnea de porc, fructele de mare și puiul
Dacă au fost înghețate, le-ai dezghețat, iar apoi ai constatat că nu vei folosi întreaga cantitate, evită să congelezi din nou carnea de porc, fructele de mare sau puiul. Recongelarea acestor produse poate duce la dezvoltarea unor bacterii periculoase și care pot pune sănătatea în pericol.
3. Pastele fierte
Pastele fierte nu ar trebui congelate și consumate ulterior. În momentul în care vor fi dezghețate, acestea vor acumula o cantitate mai mare de apă și își vor pierde gustul.
4. Brânzeturile moi
Brânzeturile moi, mai exact Camembert, brânza brie, brânza de capră și ricotta nu ar trebui înghețate. Depozitate la temperaturi foarte scăzute, acestea își vor pierde textura, potrivit dailymail.co.uk.
5. Laptele
După ce este pus la congelator, laptele nu va mai fi bun de băut, iar dacă îți propui să îl consumi așa, atunci ar trebui să eviți această modalitate de păstrare. Cu toate acestea, laptele dezghețat poate fi folosit la gătit.
6. Alimentele fierte
Dacă ai gătit anumite alimente prin fierbere, nu le păstra la congelator. Acesta vor acumula o cantitate mare de apă, iar când se vor dezgheța nu vor mai avea gust.
7. Castraveții
Dacă anumite legume se păstrează perfect la congelator, nu este și cazul castraveților. Aceștia conțin o cantitate mare de apă și din acest motiv își vor pierde textura și aroma atunci când vor fi înghețați.
Foto: shutterstock.com
Citește și:
Câte calorii ar trebui să consumi zilnic dacă vrei să slăbești?
De ce e mai avantajos să comanzi o pizza mare decât două pizza medii