Castelul Karolyi, locul din România care atrage anual peste 50.000 de turiști. De ce vor oamenii să ajungă aici?

castelul Karolyi, locul din România care atrage anual peste 50.000 de turiștiSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

Castelul Karolyi este locul din România care atrage anual peste 50.000 de turiști. Deși mulți români probabil că nu au auzit de el, oameni din toată lumea își doresc să ajungă aici, castelul devenind cunoscut după ce producătorii de la Hollywood au ales această locație pentru a filma scenele din “The Princess Switch”.

Castelul Karolyi se află în Carei și datorită arhitecturii sale impresionante, acesta a atras atenția producătorilor de la Hollywood. Clădirea a fost renovată cu fonduri europene, iar sumele investite se ridică la 5 milioane de euro.

Castelul Karolyi, locul din România care atrage anual peste 50.000 de turiști

Castelul Karolyi este considerat un “Peleş al Transilvaniei”, iar de-a lungul timpului, acesta a fost distrus și restaurat în repetate rânduri. Castelul Karolyi a făcut parte din sistemul de fortificaţii împotriva turcilor, aici au avut loc întâlniri diplomatice importante, urmând ca în perioada interbelică o parte a castelului să fie transformată în sanatoriu, iar restul într-un cazino, potrivit historia.ro. Ulterior, Castelul Karolyi a devenit școală militară, spital militar, iar în perioada comunistă a fost muzeu, casă de cultură şi bibliotecă orăşenească. În prezent, în interiorul Castelului Karolyi poate fi admirată o expoziție de istorie locală.

Castelul Karolyi este locația în care a fost filmat “The Princess Switch”, o comedie romantică de Crăciun care o are în centrul ei pe actrița Vanessa Hudgens. Scenele au fost filmate atât în interiorul castelului, cât și în exterior și pe lângă actorii care au făcut parte din distribuția filmului, în scene au fost surprinși peste 100 de localnici din Carei, aceștia fiind aleși în urma unui casting.

L-au găsit pe acesta ca o mică perlă, bijuterie de care casele de producţie nu aveau de ştire şi s-au folosit de această noutate. Au reamenajat unele săli, dar s-au folosit de arhitectura castelului şi exponatele de aici', a spus Dragoș Georgescu, director centru de promovare turism, potrivit stirileprotv.ro.

Deschide galeria foto pentru a vedea mai multe fotografii surprinse la Castelul Karolyi, locul din România care atrage anual peste 50.000 de turiști.

Foto: facebook

Citește și:

Ce trebuie să faci pentru ca 2019 să fie un an perfect? Detaliile care te vor ajuta să ai parte doar de reușite

Orașe din România în care poți găsi centre SPA

Mănăstiri din zona Dobrogei. Locuri unde poți merge pentru a te reculege

Vezi si: Castele Romania – cele mai frumoase castele de vizitat in Romania

Citește și: Locuri de vizitat în Transilvania. Cele mai frumoase destinații de vacanță

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse