Cuplul în trei: el, ea şi copilul

Chiar dacă aţi avut la dispoziţie nouă luni pentru a vă obişnui cu ideea că veţi fi părinţi, venirea pe lume a unui copil reprezintă, întotdeauna, o mare încercare pentru relaţia de cuplu.

Tu treci brusc de la statutul de soţie la cel de mămică, iar partenerul tău are propriile lui temeri – nu mai este el singurul din viaţa ta.

Deşi multe viitoare mămici îşi promit că nu vor cădea în capcana aceasta, de a fi acaparate total de către bebeluş, imediat după venirea pe lume a celui mic se formează un nou cuplu în cuplu – mama şi bebelusul.

Noul ”cuplu” paralel cu relaţia de până atunci depinde în mare parte de sentimentele dintre mama şi tata.

Dacă înainte de venirea copilului pe lume cuplul nu era foarte unit, mama va avea tendinţa, în cele mai multe dintre cazuri, să se „agaţe” de copil, încercând să se împlinească în acest fel, dacă nu a fost prea fericită ca soţie.

Tatăl se va simţi exclus şi fie va suferi, fie se va îndepărta şi el din ce în ce mai mult din relaţie, căutând împlinirea în altă parte (a se citi alte braţe)

Dacă relaţia voastră a fost deschisă şi aţi discutat înainte de apariţia copilului toate aspectele, inclusiv despre viaţa sexuală după naştere, atunci veţi trece cu bine peste hop, iar noul venit în familie, o va completa, nu va face concurenţă relaţiei de cuplu.

Cum să ai o relaţie bună în…trei

O solutie ar fi să vă implicaţi amândoi în creşterea celui mic şi să vă împărţiţi sarcinile. Veţi obţine mai mult timp liber pe care să-l petreceţi împreună.

Tu, mama, trebuie să înveţi ceea ce ştii, în teorie, copilul nu este numai al tău. Încearcă să nu te consideri părinte unic, să nu monopolizezi bebeluşul. Lasă-te ajutată şi comunică-i şi soţului tău aşteptările tale.

Citeşte tot articolul aici

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Copii