Cuplu: Frumoasa si Bestia

Cuplu: Frumoasa si Bestia

Specialistii pun selectia pe seama geneticii. Sociologii completeaza cu teoria "father’s figure". Psihologii merg pe ipoteze care tin de neincrederea in sine (si frumoaselor li se intampla!) si de atasament pe criterii diferite in functie de sex.

Probabil ca adevarul se afla undeva intre toate teoriile care incearca sa explice relatii celebre a la Julia Roberts si Lyle Lovett, Marilyn Monroe si Arthur Miller sau Catherine Zeta Jones si Michael Douglas.

Interesant de observat este faptul ca femeia frumoasa are un comportament diferit de cel al barbatului frumos. Acest lucru rezida evident, in primul rand, in diferenta dintre sexe. In timp ce barbatii frumosi tind sa aiba uneori comportamente infantile, avand impresia ca pot avea orice femeie doresc, femeile apreciaza mai degraba fidelitatea si umorul.

Se stie doar ca pentru barbati, aspectul fizic al partenerei are o importanta mult mai mare decat are aspectul acestuia pentru ea. Acest comportament imatur al "frumosilor", le indreapta pe cele mai ravnite femei catre "uratei". Desigur, lucrurile nu stau asa de fiecare data, dar vorbim aici despre o tendinta. "Urateii" pot fi partenerii pe care orice femeie si i-ar dori. Sunt atenti si par a compensa neajunsurile fizice. Unde mai pui si faptul ca sunt mai usor de pastrat, nefiind atat de vanati de rivale! Altfel, se stie: barbatul trebuie sa fie doar putin mai frumos decat dracul!

Frumosi si frumoase
Se pare ca predispuse la indragirea barbatilor frumosi sunt cele care au avut parte de un tata sever. Deci, "father’s figure" ocupa un rol central in alegerea partenerului. Dar cum se face ca barbatii urati sunt primii care se indreapta catre femeile frumoase? Specialistii explica asta printr-un fel de teorie a complementaritatii genetice, un mod de compensare a propriilor lipsuri genetice cu plusurile partenerei. Si dupa cum am aratat mai sus, au toate sansele!

In alta ordine de idei, psihoterapeutul Cristina Fulop de la clinica Delicate Med explica nevoia de afirmare a barbatului si prin alaturarea de o femeie frumoasa, prin definirea masculinitatii ca avand in centru puterea.

"Fie ca vorbim de putere financiara, performante sportive sau sexuale, putere data de pozitionarea in topul unei ierarhii sociale sau profesionale, sau de puterea conferita de frumoasa partenera de cuplu (posibil dorita si de alti barbati si de ce nu, potential invidiata de alte femei), efectul este acelasi: cresterea actiunilor pentru barbatul respectiv. Asa ca acesta cu siguranta se va simti mai barbat atunci cand are langa el o femeie frumoasa."
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Huff
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Dragoste & Sex