Crezi ca stii totul despre sarut?

Crezi ca stii totul despre sarut?

Sarutul este gestul simbolic prin care ne aratam dragostea, recunostinta, afectiunea. Din seria “Inveti cat traiesti” va prezentam cateva descoperiri si studii despre sarut.Primul sarut pe ecran a fost inregistrat in 1896 in cadrul unei productii scurte numita “Sarutul dintre May Irwin si John C. Rice”.Studiile stiintifice arata ca cei mai multi dintre noi prefera sa indrepte capul spre dreapta in timp ce se saruta. Aceasta preferinta pare a-si avea originea in pantecele mamei, unde embrionii au tendinta de a se intoarce spre dreapta in ultimul trimestru inainte de nastere. Astfel s-ar putea explica si de ce majoritatea oamenilor sunt dreptaci.Conform unor vechi credinte taoiste, universul nostru e intr-o armonie perfecta. Toate actiunile, precum inspiratia si expiratia, se produc in perechi complementare si fiecare dintre forte – Yin, cea feminina, si Yang, cea masculina – apartin unei forte sexuale unice.Puterea mirosului si a sarutului este dezvaluita in Vechiul Testament (Geneza, 27:27), cand Iacob isi pacaleste tatal orb, pe Isaac, sa-i dea binecuvantarea divina printr-un sarut care era destinat fratelui sau, Esau. Iacob primeste sarutul pentru ca imbraca hainele lui Esau, iar Isaac “a simtit mirosul vesmintelor” acestora.Sampania a fost produsa pentru prima oara in secolul XVII-lea de catre un calugar, Dom Perignon. Vinul alb spumant isi are radacinile in vechea provincie franceza Champagne. Traditia de a ridica un pahar de sampanie si a-l bea in cinstea unei persoane iubite este de obicei insotita de un sarut.Gatul si urechile sunt zone ultra-erogene, unde atingerile limbii starnesc senzatii fascinante.Pentru a obtine o varianta seducatoare a clasicei sarutari a mainii: intoarce-ti mana sau ofera-i palma sau incheietura spre sarutare. Acest gest necesita un grad ridicat de incredere din partea femeii si implica dorinta de a-si cunoaste partenerul mult mai bine.
Credinta conform careia cei care-si pecetluiau juramintele conjugale cu un sarut in luna iunie erau binecuvantati cu sanatate si fericire – iunie fiind luna cea mai solicitata pentru casatorii – isi are originea in vremurile de inceput ale Romei, cand Iunona, sotia lui Jupiter si zeita casatoriei, era cu precadere venerata.
Saruturile profunde elimina stresul. Giugiuleala cu partenerul de viata are ca efect eliberarea de endorfine, care-ti imbunatatesc starea de spirit si astfel te ajuta sa eviti acalmia in dormitor.Sarutul te ajuta sa intaresti sistemul imunitar. Schimbul de germeni sporeste considerabil sistemul intern de aparare.


Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Dragoste & Sex