Cum treci peste momentele dificile?

Femei ca tine
„Atunci cand sunt trista si dezamagita…“
„…Mi-am dat seama ca, de fiecare data cand se rupe o relatie de prietenie, am tendinta sa intru intr-o cofetarie. Si nu aleg orice cofetarie, ci pe cele mai elegante si mai scumpe. Ma simt ca atunci cand eram copil si mama ma lasa sa aleg ce doream eu. Ies din cofetarie cu un pachet enorm si mananc totul de una singura, la o singura masa. Apoi ma apuc de diete“. (Alexandra, 28 de ani)

„… Cand ma cert cu sotul meu, indiferent de motiv, imi fac timp sa ma duc prin magazine, chiar daca asta inseamna cheltuieli neprevazute. Imi cumpar tot felul de haine pe care nu le imbrac niciodata, pentru ca sunt prea extravagante pentru stilul meu. Uneori ma intreb daca faptul ca, la momentul respectiv, am facut asemenea alegeri inseamna ca vreau sa fiu altcineva“. (Rodica, 34 de ani)

„…Ma plimb de una singura, ore intregi, pe strazi. Mi se intampla sa nu stiu pe unde am ajuns si cum sa ma intorc acasa. Cum ajung inapoi, deschid frigiderul si aprind televizorul. Asa ma prinde dimineata…“. (Nicoleta, 30 de ani)

Cum sa te recompensezi „sanatos“

  •  Alege fructe in loc de dulciuri.
  •  Practica exercitii fizice! Nu numai ca iti vor imbunatati forma fizica, dar te vor ajuta sa-ti ridici moralul.
  •  Plimba-te prin parc, de una singura, pentru a te bucura de natura si aer curat. Vei avea timp sa reflectezi asupra evenimentelor sau persoanelor care te-au agresat.
  •  Fa o baie fierbinte si alege o carte buna.

Psiholog Loredana Banica; foto: Shutterstock.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Psihologie