Cum te pregătești pentru menopauză la 30 de ani?

Vârsta medie la care o femeie va intra în perimenopauză, perioada de tranziție care duce la menopauză, este de 47,5 ani.

Dar poate fi indicat să începi să îți pregătești organismul pentru aceste schimbări hormonale uriașe cu mult timp înainte. Pregătirea organismului pentru perimenopauză poate ajuta la ameliorarea simptomelor adesea debilitante, inclusiv bufeurile, schimbările de dispoziție, creșterea în greutate și căderea părului, pentru a numi doar câteva dintre ele.

„Cu cât avem mai multă grijă de sănătatea și de hormonii noștri în deceniile anterioare, cu atât mai ușoară este tranziția prin anii menopauzei. Sănătatea noastră hormonală este afectată de cât de bine avem grijă de numeroasele sisteme ale corpului.

Dacă acordăm atenție dietei, greutății, nivelului de exerciții fizice, calității somnului și nivelului de stres pe parcursul primilor ani, acest lucru va da roade pe măsură ce ne îndreptăm spre și dincolo de menopauză”, a declarat un nutriționist hormonal, potrivit The Sun.

De asemenea, acesta avertizează că, dacă ne ignorăm sănătatea la 20 și 30 de ani, este foarte probabil să plătim prețul mai târziu în viață, iar acest lucru include o menopauză mai dificilă. Progesteronul începe să scadă la începutul perimenopauzei, iar apoi această fază este urmată de fluctuația destul de dramatică a estrogenului înainte de a începe să scadă rapid: „Fluctuațiile dramatice sunt cele care duc la apariția simptomelor perimenopauzei.”

Aceste fluctuații hormonale vor apărea indiferent de istoricul reproductiv al femeii. Menopauza este diagnosticată oficial atunci când o femeie nu a mai avut menstruație timp de 12 luni, însă simptomele perimenopauzei pot începe cu până la zece ani înainte de acest moment.

Îngrijește-ți corpul și mintea cu mult înainte de a intra în perimenopauză:

Protejează-ți pielea. Nivelul de colagen din piele scade foarte mult la vârsta de 50 de ani, așa că este important să acorzi pielii toată atenția și îngrijirea de care are nevoie în anii anteriori.

„Este important să bei multă apă și să consumi grăsimi sănătoase din nuci, semințe și pește gras. Cel mai bun mod de a menține colagenul este să consumi alimente bogate în vitamina C, deoarece aceasta este necesară organismului pentru a construi colagen', a mai spus specialistul, potrivit sursei citată anterior.

O rutină regulată de îngrijire a pielii este, de asemenea, importantă.

Asigură-te că te cureți și te hidratezi în fiecare seară și că porți o protecție solară bună, mai ales în timpul lunilor de vară.

Asigură-te că dormi suficient. Somnul oferă organismului tău cea mai bună șansă de recuperare.

Protejează-ți vaginul. O pierdere a libidoului poate fi, de asemenea, rezultatul declinului hormonilor și, în unele cazuri, medicul dumneavoastră de familie va putea prescrie testosteron pentru a ajuta la îmbunătățirea apetitului sexual.

Cu toate acestea, specialiștii spun că este important să acorzi atenție dietei tale pe tot parcursul vieții, pentru a-ți proteja sănătatea vaginală.

„Vaginul are propriul microbiom care oferă protecție împotriva infecțiilor. O alimentație bună, reducerea alimentelor zaharoase, procesate și a alcoolului va ajuta la menținerea unui microbiom vaginal sănătos. Dacă ești predispusă la infecții, atunci există pe piață câteva suplimente probiotice bune.”

Protejează-ți starea de spirit. Schimbările de dispoziție, unul dintre primele simptome ale perimenopauzei, sunt agravate de fluctuația nivelului de zahăr din sânge. Menținerea unui nivel echilibrat al zahărului din sânge pe tot parcursul vieții va face diferența în ceea ce privește modul în care resimți perimenopauza.

Pentru a stabiliza nivelul de zahăr din sânge, încearcă să gătești și să mănânci alimente naturale, neprocesate.

Menține-ți greutatea optimă. Creșterea în greutate apare în mod obișnuit pe măsură ce nivelul hormonilor noștri sexuali începe să se schimbe. De asemenea, pierdem mușchi pe măsură ce îmbătrânim. Mușchii ard calorii, așa că trebuie să ne agățăm de mușchi cât mai mult posibil. Câteva zile de antrenament de rezistență pe săptămână sunt eficiente.

Protejează-ți părul și ochii. La fel ca și pielea noastră, părul și ochii pot deveni mai uscați pe măsură ce ajungem la anii menopauzei. Alimentele bogate în colagen și grăsimile sănătoase contribuie la susținerea sănătății ochilor.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate