Cum te poți intoxica de la coca crudă

Cum te poți intoxica de la coca crudă

Încă din copilărie, mulți avem un obicei prost. Acela de a mânca ce rămâne în castronul în care a fost preparată coca sau crema pentru prăjituri. Iată cum te poți intoxica de la coca crudă.

Ei, chiar mama ne oferea castronul în care prepara aluat, să-l… curățăm. Îți amintești? Era, așa, un fel de recompensă pentru că am stat cuminți până atunci. Și o amăgire pentru până se va fi copt prăjitura. Un obicei bun? Păi… nu prea. Un medic de familie australian, din Melbourne, dr. Preeya Alexander, spune că nimeni nu ar trebui să facă acest lucru. Niciodată. El a avertizat asupra faptului că nu ouăle crude – așa cum multe persoane presupun – reprezintă marele pericol.

Medicul de familie, care publică frecvent informații medicale pe rețelele sociale – i-a avertizat pe părinți să se abțină în a le oferi copiilor coca crudă rămasa de la prepararea aluaturilor sau cremelor în care se folosește făină. „Adesea, oamenii cred că, în această situație, riscul provine din consumul de ouă crude. Da, este adevărat, acest lucru poate reprezenta o mare problemă. Consumul de ouă crude poate fi legat de infectarea cu Salmonella, urmările fiind dureri abdominale semnificative și diaree. Însă ingredientul care poate face un rău cel puțin la fel de mare, dar pe care oamenii îl trec cu vederea, este făina crudă. Aceasta poate conține bacterii precum E. coli. Să nu uităm că făina este obținută din grâul cultivat pe terenuri. Iar pe acele terenuri animalele pot urina sau defeca, în acest fel contaminând plantele cu E. coli', a precizat medicul. El a mai subliniat faptul că un consum după coacere este sigur, deoarece căldura și procesul de coacere ucid bacteriile E.coli posibil existente în făină. Avertismentul lansat de dr. Preeya a fost susținut și de un medic nutriționist australian, Susie Burrell. 'Știm că aluatul pentru biscuiți este foarte popular când vine vorba de plăcerea celor mici de a linge castroanele. Însă pentru sănătatea lor – mai ales dacă au un sistem imunitar nu foarte puternic – este de preferat să renunțați la acest obicei. Ultimul lucru pe care și-l dorește un părinte este o îmbolnăvire și un episod diareic', sfătuiește expertul.

Foto: 123rf

Citeste și:

Alergia la ambrozie! Tot ce trebuie să știi despre cea mai alergenică buruiană

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate