Cum te ajută cafeaua să trăiești mai mult?

Oamenii au încercat mai tot timpul să descopere secretul longevității, căutând răspunsuri atât în alimentație, cât și în diverse activități fizice. Chiar dacă au existat nenumărate studii pe baza acestui subiect, noile cercetări ne demonstrează cum cafeaua ne ajută să trăim mai mult. 

Cafeaua este cea mai consumată băutură la nivel mondial. Chiar dacă există atât păreri pro, cât și păreri contra legate de consumul de cafea, studiile realizate recent au demonstrat că cu cât cantitatea de cafea este mai mare, cu atât șansa de a trăi mai mult este mai ridicată.

Cum te ajută cafeaua să trăiești mai mult?

Pentru a demonstra acest lucru, cercetătorii au realizat un studiu care s-a întins pe o perioadă de 16 ani și a cuprins 10 țări diferite din Europa, potrivit care2.com. Rezultatele au arătat că în cazul persoanelor care au consumat cafea zilnic, rata de mortalitate a fost mult mai scăzută, în comparație cu cei care nu au consumat cafea deloc.

Un al doilea studiu s-a concentrat asupra cantității de cafea pe care oamenii o consumă. Mai exact, riscul de a dezvolta boli ca diabetul, cancerul, afecțiuni ale rinichilor, sistemului respirator sau circulator scade în mod considerabil în cazul persoanelor care consumă între 2 și 3 cafele pe zi.

Chiar dacă studiile au ajuns la această concluzie, medicii sunt sceptici cu privire la influența pe care o are cafeaua atunci când vine vorba despre longevitate. Astfel, aceștia nu recomandă consumul exagerat de cafea. În cazul persoanelor care nu prezintă probleme de sănătate, 3 cafele sunt recomandate pe zi, în timp ce oamenii care suferă de diverse afecțiuni trebuie să limiteze consumul de cafea.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Ce să amesteci în cafeaua de dimineaţă ca să slăbești văzând cu ochii

Cafeaua, principalul aliat în lupta împotriva demenței

Motivul pentru care ar trebui să adaugi sare în cafea și nu zahăr

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse