Cum surprinzi o viitoare mămică în plină pandemie

Pregătirea pentru rolul de mamă nu a fost niciodată o sarcină ușoară, dar în contextul actual devine tot mai greu pentru femeile însărcinate să găsească liniște și să se pregătească pentru acest pas. Deoarece nu poți fi alături de ea la petrecerile dinaintea nașterii, sau poate nici nu o vizitezi în această perioadă, este important să îi transmiți că îi ești aproape. Poți face acest lucru prin mici cadouri și gesturi simple, dar pline de afecțiune. Iată câteva idei prin care poți fi alături de prietena ta în aceste momente:

Trimite-i mai devreme cadoul de naștere

Multe dintre femeile care așteaptă să nască în această perioadă au nevoie de o doză în plus de optimism și încurajare. Dacă îi trimiți prietenei tale mai devreme cadourile de naștere, va reuși să-și ia gândul de la problemele de zi cu zi o perioadă. Cumpără-i ceva frumos, simbolic și care să-i fie alături mult timp de acum încolo. Poate fi o bijuterie care să-i amintească în fiecare zi de familia ei, chiar și atunci când este departe. Poți căuta cele mai potrivite lantisoare cu nume, mai ales dacă știi deja numele pe care vrea să i-l pună celui mic. Mai mult decât atât, poți cumpăra unul și pentru tătic, pentru a face întreaga familie fericită.

Ajut-o să-și concentreze atenția pe hobby-uri

Stresul din această perioadă și singurătatea își pot lăsa amprenta asupra viitoarei mămici. Prietena ta este, cel mai probabil, nevoită să meargă singură la controalele de rutină, din cauza restricțiilor, nu se poate vedea cu prietenii și familia fără a se expune, așa că presiunea poate crește constant. În aceste momente devine tot mai greu să regăsească bucuria de a face lucrurile care îi fac plăcere. Cumpără-i o subscripție pe platforma preferată de seriale, oferă-i cadou un curs de ilustrație, fashion sau creative writing. Toate acestea sunt activități care se mută cu ușurință în online în această perioadă. Astfel de cursuri o pot ține ocupată atunci când nu-și găsește locul în casă și vrea să evite ieșirile care nu sunt esențiale. Dacă este pasionată de cusut și croșetat, poți să-i oferi materialele necesare pentru a face noi articole vestimentare pentru bebe.

Fă-i cumpărăturile

Fie că ați stabilit să o ajuți cu acest aspect sau vrei să o surprinzi de câteva ori pe lună, nu ezita să faci astfel de lucruri simple, dar care pentru ea presupun atât un efort în plus, cât și riscuri de infectare. Poți să-i faci cumpărăturile de la distanță sau să faci chiar tu aceste drumuri pentru ea. A doua variantă este mai potrivită dacă prietena ta are anumite cerințe pe care ți le poate comunica mai ușor ție și dacă știi deja care sunt preferințele ei. Un serviciu de livrare nu va reuși să fie suficient de personal atunci când este nevoie și pot apărea mai multe neînțelegeri care nu fac decât să tensioneze situația. De asemenea, poți face comenzi la producătorii locali pentru produse proaspete. Legumele, fructele, carnea şi peștele vor fi cele mai potrivite pentru o viitoare mămică în ceea ce privește o alimentație corectă.

Fii alături de prietena ta însărcinată și ajut-o să traverseze mai ușor aceste vremuri nesigure. Cu ajutorul celor din jur va reuși să vadă această situație cu alți ochi și cu o atitudine pozitivă.

Sursa foto: pexels.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu graveazapovesteata

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Psihologie