Cinci soluţii pentru momentele în care îţi vine să renunţi la visul tău

Drumul spre împlinirea unui vis, indiferent care este acela, nu este deloc uşor, şi cele mai multe dintre noi trecem, inevitabil, printr-o fază în care am vrea să renunţăm. Este ușor să ajungi într-un punct în care pare că timpul şi energia pe care le-ai investit într-un vis sau un obiectiv nu te-au dus mai aproape de împlinirea sa. E important să ştii că există cicluri de entuziasm, creativitate, dinamism, urmate de descurajare, exasperare și dorința de a renunța. Tot acest proces este cât se poate de firesc, căci creierul nostru este pregătit să renunțe cu ușurință la orice îl scoate din zona de confort şi nu ne aduce recompense imediate. Suntem, aşadar, „proiectaţi' pentru a căuta satisfacția instantanee, deoarece în timpurile străvechi, obținerea de beneficii imediate era esențială pentru supraviețuire. De aceea, suntem foarte orientați spre prezent și, prin urmare, atunci când nu primim imediat ceea ce ne dorim, ne neliniștim și vrem să renunțăm. Deci, a-ţi dori din când în când să renunți este normal. Iată câteva considerente despre ce te face să îţi pierzi motivația şi cinci soluţii pentru a depăşi această fază.

Aminteşte-ți de ce ai început

Pentru a reuşi să depăşeşti un impas semnificativ care te face să-ţi doreşti să renunţi la visul sau la planul tău, gândeşte-te la momentul în care acest proiect sau obiectiv a luat viaţă. Îţi aminteşti bucuria și fiorul acelui nou început? O revenire la gândirea care te-a determinat să faci primii paşi spre obiectivul tău te poate ajuta să-ţi regăseşti entuziasmul sau măcar să te facă să-ţi aminteşti de ce țelul tău este atât de important pentru tine. 

Analizează motivul pentru care vrei să renunți

Uneori, dorinţa de a renunţa la visul tău poate deveni copleşitoare, fără să poţi identifica imediat un motiv principal. De cele mai multe ori este vorba despre o stare de oboseală prelungită sau alte aspecte care pot fi gestionate. Acordă-ţi timp pentru odihnă şi reflecţie, pentru a identifica exact care sunt cauzele unei astfel de atitudini. Ești obosită fizic? Ai fost foarte stresată și nu ai avut grijă de tine aşa cum trebuie? Simți că nu ai sprijinul de care ai nevoie? Ai întâmpinat unele dificultăți pentru care nu ești pregătită? Uneori este nevoie să faci un pas în spate pentru a te echilibra şi a analiza situaţia cu mintea limpede. Odată ce ai aflat care sunt problemele reale, abordează-le în mod specific şi nu îţi fie teamă să ceri celor dragi să te sprijine emoţional sau să îţi acorde ajutor dacă ai nevoie.

Oferă-ţi un stimulent

E greu să mergi înainte când te simţi demotivată şi finalul fericit al demersului tău este prea departe, aşa că nu este deloc nepotrivit să-ţi oferi un stimulent care să te ajute să-ţi regăseşti curajul. Poate fi orice te face să te simţi mai bine. De exemplu, dacă te pregăteşti pentru un maraton, o pereche nouă de adidasi dama te poate ajuta să redescoperi bucuria de a alerga sau să regăseşti plăcerea de a folosi un nou echipament. Important este să găseşti calea de a-ţi oferi o mică plăcere care să te stimuleze să mergi înainte. Este o metodă de a păcăli creierul, oferindu-i o satisfacție imediată.

Vizualizează rezultatul final

Ori de câte ori ai nevoie să-ţi regăseşti încrederea şi hotărârea de a merge înainte, păstrează în minte imaginea rezultatului final. O vizualizare a ceea ce doreşti să realizezi este un stimulent puternic în momentele în care vrei să renunţi. Odată ce în mintea ta apare clar cum arată împlinirea, gândește-te şi la emoţiile pe care le vei simţi când îţi vei duce planul la bun sfârşit. Imaginându-ţi bucuria şi sentimentul de împlinire din acele clipe, o să fii mai puţin înclinată să renunţi.

Cele mai importante reuşite în viaţă nu vin uşor. Este nevoie de muncă, determinare şi mai ales de capacitatea de a gestiona momentele de criză în care vrei să renunţi. Aşadar, aminteşte-ţi că eşti puternică şi că, păstrându-ţi calmul şi încrederea, vei reuşi să găseşti soluţiile adecvate pentru a-ţi vedea visul cu ochii.

Sursă foto: Unsplash.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Decathlon

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Psihologie