Cum se prepară ceaiul perfect

Ai spune că un ceai este… un ceai și atât. Că nu e nicio filosofie să prepari unul, că până la urmă e vorba de apă și de plante sau fructe. Ce-ai zice dacă cineva ți-ar spune cineva că, într-adevăr, nu e vreo filosofie, ci mai mult de atât? Ei bine, iată cum se prepară ceaiul perfect: 

Dacă ți-ar spune cineva că în toată treaba asta și-a băgat nasul știința Și că lucrurile nu sunt așa de simple pe cât crezi, ceaiul având unele secrete care, până la urmă, au fost descoperite și dezvăluite. Și cine s-ar fi putut ocupa de un astfel de studiu dacă nu unii dintre cei mai mari consumatori de ceai: britanicii, desigur.

Formula unei cești perfecte de ceai cu lapte a fost calculată de un grup de cercetători din cadrul Universităţii Northumberland din Marea Britanie. Specialiştii au determinat raportul optim dintre componente şi temperatura la care trebuie băut ceaiul, realizând o serie de experimente pe voluntari. În total, în timpul cercetării au fost consumate 285 de ceşti de ceai, în 180 de ore. Având în vedere cultul britanicilor pentru aromata băutură, n-am crede că a fost ceva neplăcut pentru ei…

Potrivit cercetătorilor, pentru a face un ceai cu lapte perfect este necesar să torni peste un pliculeţ de ceai 200 de mililitri de apă la temperatura de 100 grade Celsius. Nici mai mult, nici mai puțin. Băutura trebuie lăsată să se infuzeze timp de două minute, după care se toarnă în ea 10 mililitri de lapte. Peste alte şase minute, ceaiul ajunge la temperatura ideală pentru consum,  de 60 de grade Celsius. Dacă persoana nu poate, dintr-un anumit motiv, să bea ceaiul chiar în acest moment, ea mai are la dispoziţie 17 minute şi 37 de secunde, în care temperatura se menţine la cele peste 45 de grade acceptabile. Pe lângă faptul că au găsit formula ideală a ceaiului cu lapte, oamenii de ştiinţă britanici au explicat şi de ce este necesar să fie adăugat lapte la ceai: acţiunea laptelui atenuează amăreala naturală a ceaiului şi face băutura mai… moale.

Cel mai probabil că toate aceste condiții se aplică ceaiului negru. La noi, la ceaiul de sunătoare, tei, mentă sau fructe de pădure lucrurile rămân, în continuare, mult mai simple…

Foto: Shutterstock

Citește și:

Ce mănâncă Teo Trandafir după operaţia de micşorare a stomacului

Iulia Gorneanu: Acum 2 ani, teoretic, trebuia să mor'

Cele mai mari scandaluri și secrete care au zguduit Familia Regală Britanică

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse