Cum să te pregătești pentru venirea pe lume a bebelușului tău

Cum să te pregătești pentru venirea pe lume a bebelușului tău

Ai visat întotdeauna să fii mamă, dar până acum nu a fost momentul potrivit pentru a face ceva în această privință. Dacă te-ai decis că un copil este cel care îți lipsește pentru a avea viața pe care ți-o dorești și că a venit vremea să „treci la acțiune', iată ce trebuie să faci, pentru ca lucrurile să meargă cum trebuie.

Fă-ți un set complet de analize

Pentru a te asigura că totul este în regulă și că poți aduce pe lume în siguranță un bebeluș, mergi la medicul ginecolog la un control de rutină. Acesta îți va face o serie de recomandări preconcepție și îți va cere să faci un set complet de analize și eventual o serie de investigații specifice, dacă ai antecedente care ar putea complica o eventuală sarcină. 

Tot acum poți descoperi eventuale deficiențe care pot fi remediate și care ți-ar complica viața atunci când ești însărcinată. Aici ne referim la carențe de substanțe nutritive, la lipsa anticorpilor pentru anumite boli sau la recalibrarea tratamentului, în cazul în care suferi de o afecțiune cronică, ținută sub control cu ajutorul medicamentelor. Tot acum îți va fi recomandată și o cură cu acid folic, pe care îl vei lua până în a treia lună de sarcină. 

Folosește un calculator de sarcină

Ca să știi exact perioadele fertile și, ulterior, pentru a monitoriza toată perioada de gestație, cel mai util este să folosești un calculator de sarcina. Astfel, vei ști destul de precis când se va naște bebelușul, vei putea să amenajezi pe îndelete camera acestuia, să îi cumperi haine și jucării și să îți faci din timp bagajul pentru maternitate.

În plus, folosind un astfel de calculator vei ști în toate perioadele sarcinii lucruri care mai de care mai interesante în legătură cu nivelul de dezvoltare al bebelușului tău și modul în care ți se va transforma corpul.

Schimbă-ți stilul de viață

Este momentul să încetezi cu nopțile pierdute, mâncatul pe fugă sau la fast food, excesele de cafeină și țigări. Dacă ești fumătoare este un moment bun să renunți la acest obicei nociv, pentru că efectele asupra unei sarcini sunt unele extrem de neplăcute. 

Începe să faci sport sau măcar plimbări zilnice lungi, dormi cele 8 ore recomandate pe noapte, introdu în alimentație mai multe fructe și legume, renunță la dulciuri și la tot ce înseamnă zahăr rafinat. În timpul unei sarcini, organismul tău va fi suprasolicitat, așa că este ideal să fie în cea mai bună formă.

În plus, de starea fizică în care vei ajunge în momentul în care rămâi însărcinată depinde cum te vei simți toată sarcina și eforturile pe care le vei face pentru a te menține cât mai activă, mai ales că obiceiurile sănătoase sunt mai ușor de păstrat decât de implementat în sarcină.

Dacă te-ai decis că este momentul pentru a face un copil, începe să faci schimbările necesare astfel ca în cele nouă luni să te poți bucura de tot ce ți se întâmplă. 

Material realizat cu sprijinul sfaturimedicale.ro

Sursă foto: shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Mama si copilul