Ce spun mamele care au călătorit cu copiii: pregătește-te pentru o porție bună de râs

Cel mai important lucru pe care să îl iei cu tine în vacanță? Simțul umorului. Iată ce spun mamele care au călătorit cu copiii. Bucură-te de sfaturile lor și privește partea amuzantă din călătoriile făcute împreună cu micuții lor.

Înainte de concediu, pregătește-te să stai într-o cameră de hotel și să te uiți la televizor pe întuneric cu sonorul oprit, zilnic, de la nouă seara.

 • Ia-ți un tur audio' de fiecare dată când mergi să vizitezi obiective turistice, apoi plimbă-te de colo-colo cu căștile în urechi, ignorând total zarva pe care o fac cei mici. Sau doar prefă-te și conectează în schimb, căștile la iPod.
  Pentru un zbor cu avionul: pașaportul… biletele… și… o pungă de plastic rezistentă fără nici o gaură. Niciodată și repet, niciodată, să nu te bazezi pe o pungă pentru rău din avion.
 • Nu îți permiți o vacanță anul acesta? În loc de asta, încarcă mașina cu câteva zeci de lucruri de care nu ai nevoie, cheltuiește aiurea ceva bani, implică-te într-o ceartă și vin-o acasă. Trăirile vor fi cam același.
 • Poarta ta de îmbarcare va fi inevitabil la cel mai îndepărtat punct din aeroport. Folosește asta în avantajul tău, provocându-ți copilul la o cursă până acolo. Transpirația va merita, dacă tot acest efort îl va trimite apoi, la somn.
 • Când ești în străinătate, prezintă-i copilului bucătăria locală, laudă-o dai o mulțime de amănmunte, dar nu te aștepta să o și mănânce.
 • Uită de toate regulile tale de părinte. Desert înainte de cină? Sigur. Statul treaz până la miezul nopții? De ce nu? Doar păstrează-ți scopul final (drumul cu taxi-ul de la aeroport acasă) în vedere și totul o să fie bine.
 • Cumpără o remorcă pentru biciclete și bagaje, iar, când copiii încep să se bată, amenință-i că îi bagi în remorcă. Dar trebuie să arăți ca și cum ai vorbi serios!
 • Fă o listă cu toate lucrurile pe care le vei face în concediu când plouă. Astfel nu ai să petreci jumătate de zi certându-te pe tema asta doar ca să iei decizia finală când apare soarele pe cer.
 • Nu uita să pui în bagaje și o trusă de prim ajutor: plasturi pentru tăieturi, loțiune pentru arsurile solare, medicamente care pot produce somnolență' pentru drum.
 • Învață câțiva termeni medicinali în limba țării respective înainte să pleci. Nu o să vrei să mimezi diaree continuă', farmacistului local.
 • Poartă costumul de gimnastică în avion. Nu pentru confort, ci pentru toate exercițiile pe care ai să le faci în sus și în jos de-a lungul culoarului cu cei mici în timpul zborului.
 • Ia cu tine fiecare tip de haină pentru fetița ta, de la fleece-uri și mănuși la pantaloni scurți și pălării de soare. Apoi privește-o cum va purta timp de 14 zile doar un costum de baie cu prințesele Disney.
 • Asigură-te că familia ta este ultima care urcă în avion ca să nu puteți sta împreună și, astfel, altcineva va trebui să îți suporte copiii.

Foto: Shutterstock

Citește și:

Sindromul Italia. Copii bolnavi de dor de mamă

Viscri, un sat ca la începuturi

Nu te muți în afara orașului dacă ai copii de școală

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Mama si copilul