De ce o mamă singură crește adesea un copil mai ușor decât împreună cu un tată?
Cu toții am crescut ascultând și citind basme care au finaluri fericite, cum ar fi o nuntă. Dar, din anumite motive, nu se vorbește adesea despre ce se întâmplă după nuntă, așa că rămânem cu gândul că oamenii sunt incredibil de fericiți. Cu toate acestea, nu toată lumea reușește să devină cu adevărat fericită într-o căsnicie, așa că unii oameni aleg să fie singuri. Creșterea unui copil poate fi o experiență complexă și influențată de o varietate de factori, cum ar fi sprijinul familial, resursele financiare, nivelul de stres, abilitățile părintelui, relația dintre părinți și alți factori sociali și emoționali.
Există familii monoparentale conduse de mame sau tătici care se descurcă foarte bine în creșterea și educarea copiilor lor, dar acest lucru nu poate fi generalizat într-o comparație simplistă cu familiile cu ambii părinți. Atât mamele singure, cât și tăticii singuri, pot avea propriile lor provocări și succese în ceea ce privește creșterea copiilor.
Cu toate acestea, există situații în care o mamă singură poate întâmpina anumite avantaje sau potențiale aspecte pozitive în procesul de creștere a unui copil. Este important să recunoaștem că fiecare familie este unică și că succesul în creșterea unui copil depinde de o serie de factori, inclusiv resursele disponibile, sprijinul social și emoțional și abilitățile părintelui.
Unele mame singure pot simți că au o anumită flexibilitate și autonomie în luarea deciziilor legate de creșterea copilului lor, deoarece nu trebuie să ia în considerare neapărat opinia sau contribuția unui partener în aceste decizii. De asemenea, pot dezvolta o conexiune puternică cu copiii lor, bazată pe timpul petrecut împreună și pe nevoile lor individuale.
În plus, mamele singure pot dezvolta abilități de multitasking și de rezolvare a problemelor, deoarece sunt responsabile pentru gestionarea tuturor aspectelor vieții lor și a vieții copiilor, inclusiv muncă, gospodărie și educație. Aceasta poate contribui la dezvoltarea unei stime de sine ridicate și la îmbunătățirea abilităților de gestionare a timpului.
De asemenea, pentru unele mame singure, absența unui partener poate elimina potențialele conflicte sau tensiuni care pot apărea în cadrul unei relații de cuplu și pot crea un mediu mai stabil și mai calm pentru copii.
Potrivit Bright Side, atitudinea oamenilor față de femeile căsătorite care, din anumite motive, au rămas singure cu un copil este bună. Acestora le pare rău pentru ele, pentru că nimeni nu divorțează când este fericit.
Este important de menționat că aceste aspecte pot varia în funcție de fiecare situație familială și că mulți tătici singuri pot oferi, de asemenea, un mediu minunat și susținător pentru copiii lor. Deci, concluzia principală rămâne că nu există o modalitate „mai ușoară” sau „mai grea” de a crește un copil, iar succesul în creșterea copiilor depinde de o varietate de factori și abilități părintești.
Foto: 123RF
A apărut ediția de august a revistei Avantaje.Am creat un număr special pentru toți cei care adoră să citească pe sezlong, la plajă, să răsfoiască o revistă cu informații de calitate dimineața la cafea sau să descopere cu satisfacție, ultimele cercetări medicale, sfaturi bazate pe zeci de studii ale specialiștilor nutriționiști, psihoterapeuți, traineri și beauty experts.
DOSAR SPECIAL – Istoria costumului de baie pentru femei este fascinantă și reflectă schimbările culturale, sociale și de modă de-a lungul timpului.
INTERVIURI
– Zeruya Shalev este una dintre cele mai cunoscute scriitoare israeliene, romanele ei fiind traduse în peste 27 de limbi. Un om care se apropie de cuvinte ca de un miracol a început prin a scrie poezie și abia apoi s-a îndreptat către proză. Cred că frazele ei delicate, ilustrând adesea momente de introspecție, încă păstrează suflul versurilor, printr-o aplecare spre metaforă, spre cuvintele care se așază unul lângă altul ca într-un șirag fragil. Excepție nu face nici romanul „Destin' (Humanitas Fiction, 2023), cea mai recentă carte a autoarei.
– Cu 13 cărți la activ, Corina Ozon nu este doar o scriitoare prolifică, ci și una foarte versatilă, căreia-i place să surprindă, indiferent de genul pe care-l abordează. Publicat recent la editura Trei, romanul „Cineva în orașul ăsta te iubește' e considerat de scriitorul Liviu Surugiu „un roman-fenomen, cum nu s-a mai scris' la noi, comparat cu celebrul serial „Dosarele X' și este o poveste care îmbină cu succes suspansul, misterul și iubirea.
SĂNĂTATE
– „Peste 90% dintre cancerele de col uterin sunt determinate de o infecție cu o tulpină HPV de risc înalt'
– Obsesiile alimentare: este o linie foarte fină între a fi preocupată să mănânci sănătos și a face din asta o fixație. Cum știi când ai depășit granița?
Află mai multe din ediția print Avantaje august:
https://magazines.ringier.ro/brands/avantaje/