Cum să scapi de durerile de cap în doar câteva minute

Durerile de cap nu ocolesc pe nimeni, și oricât de ușoare ar fi, ne produc disconfort și, nu de puține ori, ne împiedică să desfășurăm chiar și cele mai nesolicitante activități.

durerile de cap

Dacă acestea sunt frecvente și puternice, se impune prezentarea de urgență la medic. Dacă însă sunt mai puțin intense și de scurtă durată, putem încerca să le calmăm singuri.

Durerile de cap ușoare

De durerile de cap ușoare putem să scăpăm relativ repede. Fiecare dintre noi are acasă un dulăpior plin cu medicamente din care cu siguranță nu au cum să lipsească analgezicele. Nu-i așa că și tu apelezi frecvent la acest dulăpior?

Putem apela, așadar, fie la calmantele care se eliberează fără prescripție medicală, fie la ceaiuri din plante care și-au dovedit eficiența în ameliorarea durerilor de cap, precum ceaiul de leuștean sau cel de ghimbir, fie la comprese aplicate pe frunte, fie la diverse tehnici de relaxare. Asupra acestora din urmă ne vom opri în cele ce urmează.

Durerile de cap zilnice

Dacă durerile de cap se manifestă în timp ce ești la serviciu, la serviciu sau în timp ce îți faci cumpărăturile, ai la îndemână câteva metode sigure pentru a scăpa de ele:

Numără rar până la 10. În acest fel, vei fi nevoită să te oprești pentru câteva secunde din ceea ce faci și să te concentrezi pe numărătoare. Această pauză de la activitatea pe care o desfășurai în momentul în care te-a luat durerea de cap îți va aduce relaxarea de care ai, de fapt, nevoie pentru ca durerea să dispară. Continuă să numeri până la 10 până ce durerea de cap dispare complet.

Respiră adânc. Respirația profundă înseamnă, de fapt, încărcarea completă a plămânilor cu aer. Acest lucru determină un ritm mai lent al respirației, ceea ce contribuie la relaxarea mușchilor și a întregului corp. Pentru că o mare parte dintre durerile de cap apar pe fondul oboselii, grijilor, stresului, odată cu relaxarea corpului, acestea se diminuează în intensitate și, în final, dispar.

Gândește pozitiv. Gândirea pozitivă este una dintre cele mai eficiente tehnici de relaxare. Nu-i așa că ai exersat-o și tu de câteva ori până acum și te-ai convins de beneficiile ei? Nu uita s-o faci și atunci când te doare capul. Gândește-te la lucrurile frumoase din viața ta și concentrează-te doar asupra lor timp de cel puțin 1 minut. În cel mai scurt timp, vei și uita că te-a durut capul cu doar câteva clipe mai înainte.

Durerile de cap nocturne

Pentru durerile de cap nocturne ai la dispoziție mai multe posibilități să le vii de hac. Pe lângă cele enumerate anterior, dat fiind că, de regulă, noaptea te afli acasă, poți apela și la următoarele:

Ascultă muzică relaxantă. În timp ce playlistul se derulează, încearcă să te gândești doar la lucruri frumoase, care-ți bucură sufletul, și să „trăiești' situațiile pe care ți le imaginezi. Vei vedea că durerea de cap va dispărea după doar două-trei melodii.

Masează-ți mușchii încordați. După cum îți spuneam mai sus, durerile de cap dispar atunci când ne relaxăm. Dacă reușim să îmbinăm relaxarea psihică și cea fizică, efectul este și mai rapid. Pentru relaxarea fizică, îți recomandăm să-ți faci un masaj viguros al mușchilor cefei și celor ai spatelui. Desigur, ideal ar fi ca partenerul tău să te ajute în acest sens, pentru că presiunea exercitată asupra mușchilor este cea care detensionează. Or, tu singură n-ai putea pune presiune pe propriii mușchi atât de eficient precum ar face-o o altă persoană.

Execută câteva mișcări de stretching. Rolul acestora este acela de a întinde și de a detensiona mușchii. Au același efect ca și masajul, relaxând rapid întreg organismul și diminuând durerile de cap până când acestea dispar.

Fă o baie cu apă caldă. Dacă durerile de cap te-au cuprins noaptea și nu ai chef să aștepți să se umple cada cu apă, poți apela și la duș. Efectul este aproximativ același, dar poate dura puțin mai mult până la dispariția completă a durerii de cap. Apa caldă detensionează întreg organismul și induce în scurt timp o stare de relaxare binefăcătoare. Odată cu instalarea acesteia, dispar și durerile de cap.

Tu ce metode folosești atunci când vrei să scapi de durerile de cap?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate