Cum să obții un abdomen plat cu ajutorul unei tehnici foarte simple

Abdomenul plat este visul oricărei femei, dar, din păcate, pentru multe rămâne doar un vis. E nevoie de mult exercițiu fizic pntru a-l obține și de o dietă atent supravegheată. În cele ce urmează, vrem să-ți dezvăluim cum să obții un abdomen plat printr-o tehnică simplă.

cum sa obtii un abdomen plat

Evident, nu este vorba despre o tehnică-minune care să te ajute să ai abdomen definit peste noapte. Avantajul ei este că nu necesită un efort fizic ridicat, durează doar câteva minute și dă rezultate relativ repede, în aproximativ o lună de zile. Exercițiul se execută în serii de câte 5.

Află, așadar, mai multe informații despre metoda care te ajută să obții un abdomen plat în 30 de zile.

Prima fază: expirația

Pentru început, așază-te pe spate, pe o salteluță, ținând brațele pe lângă corp. Îndoaie genunchii, sprijinindu-te pe tălpi. Stai relaxată, inspiră în mod obișnuit și expiră lent, eliberând foarte ușor aerul din plămâni. În timpul expirației, este important să nu forțezi niciun mușchi.

A doua fază: inspirația

După ce ai eliberat aerul din plămâni, urmează faza a doua a exercițiului. Inspiră profund, întinzându-ți musculatura abdominală (altfel spus, umflă-ți abdomenul). După ce ai inspirat maximum de aer, ține-ți respirația câteva secunde.

Apoi blochează abdomenul (cu alte cuvinte, suge burta) timp de 10-15 secunde. În tot acest timp, plămânii rămân plini cu aer. Reia, apoi, respirația normală, însă ține în continuare abdomenul încordat.

A treia fază: ține-ți respirația

Fă o pauză de 3-4 secunde în care să respiri normal. Apoi ține-ți respirația 10-15 secunde, ținând abdomenul încordat. Inspiră profund, fără să relaxezi abdomenul.

A patra fază: relaxarea

Relaxează musculatura abdominală, eliberează aerul din plămâni și suge din nou burta, trăgând de ea cât de mult poți. Respiră normal de 3-4 ori relaxând complet și musculatura abdominală, apoi încordeaz-o din nou. Trage burta cât poți de mult, apoi relaxeaz-o. Repetă de 5-6 ori consecutiv (dacă poți de mai multe ori, e perfect, însă reține că în tot acest timp trebuie să nu inspiri deloc).

Cum să obții un abdomen plat cu ajutorul dietei

Sperăm că termenul dietă' nu te-a speriat și nu te-a făcut să abandonezi citirea acestui articol. Dieta nu face referire la privarea exagerată de hrană, ci doar la privilegierea unor anumite categorii de alimente și la reducerea altora.

Astfel, este important, în primul rând, să bei foarte multe lichide. 2 litri zilnic este minimum. Bea apă, ceaiuri neîndulcite, supe limpezi. În plus, crește consumul de condimente, în special de ardei iute, cunoscut ca accelerator metabolic. Și borșul acru accelerează procesul de ardere a grăsimilor, așa că nu-l ocoli.

Citește și Cel mai sănătos suc de slăbit, cu efect de accelerare a metabolismului

Consumă din abundență fructe, legume, orice tip de carne la grătar, pește, ouă, orice tip de brânzeturi. Evită, în schimb, alimentele prăjite, dulciurile, făinoasele. Sau cel puțin redu porțiile.

Acum că ai aflat cum să obții un abdomen plat într-un timp relativ scurt, trebuie să mai știi și că acest exercițiu este cu atât mai eficient cu cât îl repeți de mai multe ori pe zi. Dacă timpul nu-ți permite, încearcă să-l execuți măcar o dată pe zi.

Primele schimbări vor fi vizibile după aproximativ 3 săptămâni. Această metodă nu doar că întărește musculatura abdominală, dar, în plus, reduce colăceii de grăsime din jurul taliei.

Mai jos poți vizualiza execuția corectă a acestui exercițiu.

Sursa foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate