Cum să îngrijești unghiile incarnate

Unghia incarnată este acea unghie ale cărei colțuri presează părțile laterale ale degetului, provocând inflamație și durere. Dacă te confrunți cu această problemă și vrei să afli cum să îngrijești unghiile incarnate, parcurge rândurile care urmează.

Vorbim despre o afecțiune cunoscută sub numele de onicocriptoză. Atunci când onicocriptoza este într-un stadiu avansat, ea trebuie înlăturată prin operație. Din fericire, avem posibilitatea să o îngrijim corespunzător și să nu ajungem până la stadiul la care se impune intervenția chirurgicală.

Află, așadar, cum să îngrijești unghiile incarnate și câteva informații despre acestea.

Cum apare unghia incarnată

Unghia incarnată se dezvoltă din mai multe cauze. Printre acestea se numără:

– traumatismele – o lovitură foarte puternică la nivelul unghiei o poate sparge, iar aceasta va crește în piele;

– încălțămintea prea strâmtă;

– accidentele de pedichiură;

– artroza.

Simptomele unghiei incarnate sunt următoarele:

– roșeață, tumefiere;

– durere continua, care se accentuează în timpul mersului.

Uneori, apar și complicațiile: abcese sau infecții.

Dacă ai norocul ca onicocriptoza să nu se afle într-un stadiu avansat, apelează la metoda despre care îți vom vorbi în continuare. Este una dintre cele mai bune soluții de îngrijire a unghiei incarnate, care, totodată, o împiedică să evolueze.

Cea mai sigură metodă de îngrijire a unghiilor incarnate

Această metodă de îngrijire a unghiilor incarnate nu este recomandata diabeticilor și persoanelor care suferă de artrită decât cu acordul medicului curant.

Ai nevoie de:

– o bucată de vată;

– o pensetă;

– suc de aloe vera

– apă caldă;

– bicarbonat de sodiu.

Înmoaie-ți picioarele într-un lighean cu apă caldă, în care ai dizolvat în prealabil bicarbonat de sodiu. Ține-le acolo între 15 și 30 de minute. Repetă această operațiune de 2 ori pe zi. Acest truc va ajuta pielea și unghiile să se înmoaie. Unghiile trebuie să fie tăiate scurt.

Scoate-ți picioarele din apă, șterge-te bine, apoi, cu ajutorul pensetei, împinge ușor o bucățică mică de vată pe care ai înmuiat-o în suc de aloe vera între unghie și piele. În acest fel, unghia va sta la distanță de piele. Astfel, va crește normal.

Aloe vera are proprietăți antibacteriene și antifungice, astfel încât este mai mult decât benefică îngrijirii unghiei incarnate. Păstrează bucățica de vată îmbibată în suc de aloe 24 de ore, după care schimb-o. Repetă această operațiune cel puțin 15 zile.

Acum că ai aflat cum să îngrijești unghiile incarnate, iată și cum poți preveni apariția lor.

Citește și Tratează ciuperca piciorului cu bicarbonat de sodiu

Cum previi onicocriptoza

Pentru a preveni apariția unghiilor incarnate, păstrează-ți unghiile la o lungime medie, tăindu-le la 2-3 săptămâni. De asemenea, poartă încălțăminte care nu te strânge. Un pantof mic va pune o presiune continuă pe degetul mare. Reține că între degetul mare și vârful pantofului trebuie să rămână un spațiu liber de cel puțin jumătate de centimetru.

Totodată, când îți faci pedichiura, ai grijă să nu lași colțuri netăiate care ar putea crește riscul incarnării unghiei.

Te-ai confruntat până acum cu problema unghiilor incarnate? Cum ai reușit să le tratezi?

Sursa foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate