Cum sa alegi o jucarie sigura pentru copilul tau

Cum sa alegi o jucarie sigura pentru copilul tau

Mii de jucarii sunt puse in vanzare in fiecare an, in magazinele care se adreseaza copiilor, insa parintii au mari dileme atunci cand vine vorba sa aleaga ceva potrivit si sigur pentru micutii lor. Jucariile aduc o contributie esentiala la dezvoltarea copilului.

Recomandari cand alegi o jucarie:

  • Citeste cu atentie eticheta jucariei: fii constienta de varsta si recomandari de siguranta. Nu cumpara jucarii care nu au marcajul CE pe jucarie sau pe ambalaj. Cu toate ca marcajul CE nu este un mod de diferentiere a produselor de consumatori, el este un angajament din partea producatorului ca produsul respecta cerintele aplicabile in materie de securitate impuse la nivel de UE, ele fiind cele mai stricte din lume.
  • Alege jucariile adecvate varstei copilului si abilitatilor lui. Jucariile care nu sunt destinate copiilor mai mici de 36 de luni vor fi insotite de avertismentul Nerecomandat copiilor sub 36 de luni' sau Nerecomandat copiilor sub 3 ani' si de avertizarea asupra pericolelor care determina aceasta restrictie.
  • Urmeaza cu atentie instructiunile de folosire. In cazul jucariilor care contin substante sau preparate chimice periculoase trebuie respectate conditiile prevazute in reglementarile speciale care vizeaza ambalarea si etichetarea substantelor sau preparatelor chimice periculoase. Mai mult, este obligatorie inscrierea unui avertisment asupra pericolelor care pot aparea din utilizarea acestora. Instructiunile de folosire trebuie sa contina informatii de prim ajutor in eventualitatea unor accidente.
  • Intotdeauna cumpara jucarii de la comerciantii cu amanuntul cunoscuti. Comerciantii cu amanuntul cunoscuti au grija de produsele pe care le vand si de obicei accepta sa primeasca inapoi produsul. O atentie deosebita trebuie acordata jucariilor achizitionate on-line, jucariile primite de copii sub forma de cadouri, si jucariile cumparate la mana a doua.
  • Examinarea periodica a jucariilor pentru eliminarea acelora care sunt stricate/uzate si pot cauza un prejudiciu sau un risc pentru sanatatea si siguranta copilului. Arunca jucariile stricate.
  • Indeparteaza rapid ambalajele jucariilor, de exemplu pungile de plastic, ampora si materialele de protectie pe parcursul transportului, sforile si legaturile, deoarece acestea pot provoca sufocari sau strangulari.
  • Intotdeauna anunta producatorul si autoritatiile publice competente, daca tu sau copilul tau gasiti o problema de siguranta, la jucarie.
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Huff
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Copii