Cum să ai grijă de echipamentul sportiv astfel încât să arate impecabil mai mult timp
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2021/03/femei-fac-yoga-1.jpg)
Fie că le porți pentru a merge la sală sau pentru activitățile tale de zi cu zi, pentru că te simţi comod în ele, hainele sport au nevoie de o atenție adecvată pentru a arăta cât mai bine pentru cât mai mult timp. Îmbrăcămintea sport este adesea fabricată din țesături de înaltă tehnologie, care au propriile lor cerințe de curățare. Dacă vrei ca hainele tale să își mențină dimensiunile, culorile, proprietățile și elasticitatea, trebuie să le speli și să le usuci conform specificaţiilor de pe etichetă. De asemenea, modul în care îţi speli hainele este o chestiune de igienă, deci este cu atât mai important să ai grijă de ele cum trebuie. Cum faci asta? Iată câteva sfaturi care îţi vor fi utile.
Verifică mereu eticheta
Fiecare piesă vestimentară are cerințe specifice de spălare, uscare și călcare, pe etichetă. Multe persoane preferă să rupă etichetele, deoarece pot fi destul de deranjante în timpul unui antrenament, dar dacă vrei să faci asta asigură-te că ai notat undeva cum trebuie să ai grijă de perechea de colanti preferată sau de bustiera în care te simţi cel mai confortabil. Poţi încerca, de asemenea, să lipeşti un post-it de eticheta tăiată, ca să reţii de la ce obiect vestimentar provine, şi să o pui într-o pungă sau un plic. Ca regulă generală, cu cât temperatura este mai ridicată, cu atât este mai mare riscul ca echipamentul tău sportiv să sufere modificări. Deci, este preferabil să le speli la temperaturi scăzute. Pentru a te asigura că vor fi bine igienizate, poţi opta pentru un detergent special pentru haine sport.
Nu amâna prea mult
Spală-ţi hainele imediat după ce le-ai folosit, mai ales dacă ai transpirat în ele. Bacteriile se dezvoltă foarte rapid şi dacă le pui în coşul cu rufe, să nu fii surprinsă dacă toate celelalte haine vor mirosi urât şi vor trebui spălate la o temperatură mai ridicată. Spălarea imediat după utilizare garantează, de asemenea, o mai bună curățare a transpirației și a diferitelor tipuri de pete.
Fără clor şi fără balsam de rufe
Clorul ar putea fi considerat o soluție miraculoasă când vine vorba de igienizarea hainelor, dar în realitate, deteriorează fibrele hainelor tale și, dacă este utilizat, trebuie să fii atentă cu cât timp îl laşi să acţioneze și să-l clătești bine. Sau mai bine, evită să-l foloseşti. Detergenții moderni curăță chiar și petele dificile. De asemenea, este recomandat să nu foloseşti balsam de rufe atunci când speli echipamentul sportiv. Balsamul de rufe afectează proprietățile și elasticitatea țesăturii sintetice de înaltă tehnologie. Majoritatea articolelor de îmbrăcăminte sport sunt oricum moi și plăcute la atingere și nu au nevoie de un balsam.
Ce trebuie spălat de mână
Dacă ai un articol de îmbrăcăminte preferat pe care îl porţi frecvent, încearcă să îl speli de mână pentru a-l păstra într-o stare cât mai bună mai mult timp. Fibrele oricărui articol de îmbrăcăminte se pot deteriora dacă îl speli la mașină foarte des. Dacă nu ai timp pentru aşa ceva, foloseşte un program de spălare scurt. Costumele de baie ar trebui, de asemenea, să fie spălate manual. Adaugă doar câteva picături de lichid într-un lighean cu apă călduţă, lasă costumul în el pentru câteva minute, clăteşte-l și stoarce-l ușor. Ideal ar fi, ulterior, să-l laşi să se usuce în aer liber.
Ce nu trebuie să faci niciodată
Nu spăla niciodată hainele sintetice împreună cu prosoape sau haine de lână, pentru a evita transferul de scame, care este extrem de greu de îndepărtat. Nu spăla articolele sport împreună cu alte haine care au fermoare sau accesorii metalice, deoarece acestea pot deteriora hainele din material sintetic.
O îngrijire adecvată a articolelor de îmbrăcăminte sport asigură o durată de viață mai lungă a acestora și, cel mai important, îţi protejează pielea de diferite iritaţii sau infecţii bacteriene.
Sursă foto: Pexels.com
(P) Material publicitar realizat împreună cu Hervis