Cum reiei intimitatea sexuală după naștere

sex dupa nastere

La începutul anului, după ce m-am prezentat, am dorit mult să dau comunității AVANTAJE ocazia să trimită întrebări prin acest scurt formular. Am primit o serie de întrebări, de acum am să încep să le răspund.

Astăzi am ales întrebarea unei femei care a dorit să afle cum își poate relua viața intimă după naștere. Dezvoltarea sexuală înseamnă să trecem și prin momentele mai puțin plăcute sau problematice și să le privim din alte perspective.

Punctul meu de pornire

Aș dori să punctez faptul că acest articol nu este scris din perspectiva unui specialist în obstetrică, ginecologie, sau a unei persoane care să acorde asistență în procesul nașterii. Formarea mea este de coach în sexualitate somatică, drept pentru care acest articol ar trebui luat în calcul ca o completare a recomandărilor unui specialist.

Cum nașterea nu este deloc un proces ușor, iar schimbările din corpul uman sunt extrem de mari, puternice și uneori dificile, consider că este extrem de important să înțelegem de ce este nu doar înțeleaptă, dar și absolut esențială îndrumarea unui medic în procesul de recuperare.

Vă invit să luați aceste recomandări cu toată responsabilitatea cu care au fost scrise, dar alături de îndrumarea unui specialist. Este important să ne îngrijim, să ne respectăm, să ne informăm asupra propriei bunăstări și din tot acest cumul de informații și resurse să aducem la lumină cea mai frumoasă și puternică versiune a noastră. Ca mame, ca femei, ca soții, ca spirit.

Sexualitatea este puterea noastră vitală – prin ea și din ea creăm o viață nouă. Acest lucru nu este o întâmplare și nici o greșeală. Prin cea mai mare plăcere cunoscută omului aducem o viață nouă pe această planetă.

Deci, să intrăm în recomandări.

Ai răbdare cu tine și acordă-ți timp

Realizez că acest prim pas sună ca un truism. Toată lumea știe asta.  Dar oare toată lumea face asta?

Dacă ești imediat după naștere, te invit cu încredere să faci fix pe dos față de ceea ce ne propunem acum. În loc să iei asupra ta și asupra corpului tău presiunea să faci dragoste cu partenerul tău la scurt timp după ce ai ajuns acasă de la spital (exagerez puțin, evident), te rog să fă orice altceva ai tu nevoie ca să fii liniștită și să dai corpului timp să se refacă.

Sfatul este extrem de valabil pentru persoanele care au avut complicații la naștere, sau chiar femeilor care au suferit rupturi. Aceste întâmplări pot să lase cicatrici în urmă, care pot să afecteze în mod negativ viața intimă. De aceea, refacerea corpului, sau chiar vindecarea lui, este absolut esențială. Și partenerul tău ar trebui să ia în calcul acest lucru.

Ca femeie, ai trecut prin 9 luni de schimbări majore în corp, ai trecut printr-o naștere care nu cele mai multe ori este dificilă pentru organism, așa că primul lucru pe care l-aș recomanda oricărei femei este să își tragă sufletul și să își întremeze corpul.

Primul pas în reușita sexuală este să ai energia încărcată și corpul puternic. Teoretic toate știm asta, dar practic nu toate ne acordăm acest timp și spațiu să facem lucrurile așa cum avem nevoie cu adevărat.

Intimitatea ta sexuală solicită energie, vigoare, sănătate, odihnă și liniște interioară. Din păcate, chiar nu ai cum să te bucuri de intimitate când ești tracasată, surmenată, aglomerată până peste urechi cu munca sau cu lucruri gospodărești, când suferi de afecțiuni de natură medicală, când ai organism slăbit sau poate chiar anemic.

Ca să te poți bucura cu adevărat de intimitatea ta sexuală, ca să o poți exprima și trăi la nivel înalt, cum vreau să cred că îți dorești dacă îmi urmărești articolele, este important să știi că sursa este echilibrul tău interior și sănătatea ta fizică, emoțională și psihică. Deci, cultivăți lucrurile acestea  în primul rând din interiorul tău. Chiar și dacă îți iei timp numai o dată pe săptămână. Chiar și dacă numai 5 minute din când în când. Fă-o conștient și cu toată încrederea că aceasta este calea spre împlinirea ta intimă. Dar și a partenerului tău.

Evident, este nevoie să reduci orice surse de stres, oboseală, boală din jurul tău. Iarăși, este ceva ce știm, dar câți dintre noi facem concret asta?

Citește continuarea pe pagina următoare

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Dragoste & Sex