Cum recunoști roșiile toxice. Ce trebuie să verifici înainte să le mănânci
Roșii toxice, cum le recunoști?
Roșiile pot fi toxice și îți pot pune în pericol sănătatea.
Roșiile sunt foarte îndrăgite de români și consumate atât în sezon, cât și în extrasezon. Trebuie să ții cont de anumite aspecte atunci când le tai, dacă vrei să le consumi fie ca atare, fie în diverse preparate. Sunt roșii care pot fi toxice pentru organismul uman. Nu toate tomatele pe care le găsești la piață sau pe rafturile supermarketurilor sunt bune de consum.
Cum recunoști roșiile toxice. Ce trebuie să verifici
Mai ales în extrasezon, agricultorii folosesc diverse substanțe de coacere sau de colorare, pentru ca tomatele să devină roșii mai devreme decât s-ar întâmpla în mod natural. Cum recunoști o roșie toxică? Specialiștii spun să o tai pe jumătate și să o analizezi. Alveolele în care se află semințele trebuie să aibă aceeași dimensiune, să nu fie una mai mică și alta mai mare. Sucul din interiorul roșiei nu trebuie să fie vâscos. Dacă are o consistență vâscoasă, acesta este semn că a fost crescută cu multe chimicale și substanțe de coacere.
- Daca vrei sa ai camara plina, invata sa faci bulion de rosii si suc de rosii!
Vezi ce trebuie să verifici înainte să mănânci roșii AICI.