Cum poți trece mai ușor peste o criză? 5 trucuri pe care le poți pune în practică

În momentele dificile, oamenilor le este aproape imposibil să se concentreze la tot ceea ce au de făcut și astfel apar problemele la locul de muncă sau în relațiile cu ceilalți. Cum poți trece mai ușor peste o criză? 5 trucuri pe care le poți pune în practică.

Oricât ar încerca să facă o departajare între sfera profesională și cea personală, atunci când în viața privată se confruntă cu probleme greu de gestionat, oamenii se simt depășiți de situație. Astfel, un divorț, despărțirea de persoana iubită, decesul unui apropiat sau problemele de sănătate ale celor dragi ajung să își pună amprenta într-un mod negativ asupra vieții profesionale.

Cum poți trece mai ușor peste o criză?

Pentru a trece mai ușor peste o criză și a nu lăsa sentimentele negative să intervină în sfera profesională, psihologul Angela Nuțu, vicepreședintele Asociației Române de Hipnoză, este de părere că există câteva trucuri care pot fi puse în practică pentru a evita ca problemele personale să afecteze atenția și concentrarea la locul de muncă.

5 trucuri pe care le poți pune în practică

1. Ține sub control stresul și eliberează anxietatea

Este foarte important să faci activități care să împiedice anxietatea să îți controleze viața.

“Fă ceva care să te ajute să eliberezi anxietatea înainte de a se instala prea puternic în viața ta. Scrie, fă sport, fă plimbări lungi, apucă-te de yoga. Alege o activitate care te determină să te concentrezi în profunzime și așa reușești să dai drumul tensiunii și anxietății. Fă multă mișcare și apoi asigură-te că dormi suficient”, a spus Angela Nuțu.

2. Atenție la vicii!

Cu toate că este cel mai potrivit moment pentru a te apropia de un viciu, crezând că în acest mod problemele vor dispărea, acest lucru nu va face decât să înrăutățească lucrurile. Psihologul Angela Nuțu atrage atenția că orice viciu poate duce la o creștere semnificativă a nivelului de stres și anxietate.

3. Evită dependența socială!

Când spunem dependență socială ne referim în primul rând la telefonul mobil. Specialistul spune că deconectarea de tot ce ține de tehnologie este foarte importantă și că pentru a trece mai ușor peste perioadele dificile, timpul petrecut în compania prietenilor sau familiei este foarte important.

4. Stabilește câteva limite de bază cu prietenii și familia!

“Unii oameni se simt mai confortabil dacă se confruntă cu problemele și tragediile lor. Alții se simt mai bine dacă se întorc la muncă cât mai curând posibil, pentru a se concentra și pe altceva decât pe grijile personale. Este important să știi în ce situație te simți cel mai confortabil. Dacă alegi să îți continui cât se poate de normal munca, va trebui să stabilești limite cu familia și prietenii care vor încerca  să rămână în permanență în contact cu tine. Vor trebui să înțeleagă că locul tău de muncă este un spațiu în care îți dorești să te distanțezi de piedicile din viața personală și ai nevoie să te gândești doar la munca ta”, a spus Angela Nuțu.

5. Solicită ajutor!

Pentru a depăși o criză, ajutorul venit din partea psihologilor, terapeuților și consilierilor este foarte important. Acești specialiști te pot ajuta să te cunoști mai bine și să depășești anumite stări sau situații care te împiedică să evoluezi din punct de vedere personal sau profesional.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum arată cea mai frumoasă fetiță din lume? Are doar 6 ani, dar este deja celebră în lumea modei!

De necrezut! Acest bărbat a dat în judecată gigantul Apple pe care-l consideră vinovat de faptul că l-a determinat să devină homosexual

Azi nu ești în apele tale'? Iată ce trebuie să faci:

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse