Cum ne răcorim vara fără să răcim

Cum ne răcorim vara

Atunci când căldura ne dă mari bătăi de cap, primul instinct este să dăm iama în frigiderul cu băuturi reci. Acest lucru este o greșeală destul de des întâlnită și care chiar dacă aceste băuturi ne ajută să ne răcorim, ele ne pot provoca răceli puternice. 

Organismul uman este foarte sensibil atunci când vine vorba despre schimbările de temperatură, motiv pentru care trecerea de la cald la rece trebuie să se facă în mod treptat. Pe timpul verii, ar fi bine să ținem cont de câteva sfaturi simple care ne ne vor ajuta să ne răcorim, fără să răcim sau să avem alte probleme de sănătate.

Cum ne răcorim vara, fără să răcim

1. Mânâncă puțin și des

Poate că nu vezi o legătură între răcorirea organismului și mesele pe care le iei zilnic, însă aceasta există. Atunci când alegi să consumi porții mai de mâncare, organismul va depune mai mult efort pentru a digera hrana, ceea ce va face ca temperatura acestuia să crească. Alege să mănânci puțin și des și evită preparatele bogate în proteine și asta pentru că ele cresc temperatura corpului.

2. Ține-ți încheieturile sub jet de apă rece

Acesta este un truc foarte eficient și care te ajută să te răcorești rapid, fără să îți provoace probleme de sănătate. Ține încheietura mânii timp de câteva secunde sub jetul de apă rece și repetă acest truc la interval de câteva ore. La nivelul încheieturii se află foarte multe vene, iar apa rece va face ca sângele din aceste zone să își modifice temperatura, ceea ce va duce la o răcorire a organismului.

3.  Bea ceai de crizanteme

Ceaiul de crizanteme este o băutură care are efecte benefice asupra organismului uman. Chiar dacă în zilele toride ai prefera o băutură rece în locul unui ceai fierbinte, trebuie să știi că acest ceai are capacitatea de a răci sângele și de a regla temperatura corpului. Astfel, el este cel mai bun remediu împotriva caniculei.

4. Înlocuiește crema de corp cu un produs pe bază de aloe vera

În zilele de vară, renunță la crema de corp pe care o folosești în restul anului. Aplică pe suprafața corpului o loțiune pe bază de aloe vera. Aplicată în fiecare dimineață și seară, aceasta reușește să mențină o temperatură normală la nivelul pielii, potrivit dailymail.co.uk.

Acestea sunt câteva metode care te ajută să te răcorești pe timpul verii, fără să răcești.

Foto:  123rf.com

Citește și:

10 lucruri pe care trebuie să le iei cu tine în vacanță

7 trucuri care te ajută să te odihnești în serile foarte călduroase

Alimente recomandate pe timp de caniculă

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse