Cum ne influenteaza astrele sanatatea

Berbecul corespunde capului si sistemului nervos central, Taurul – cefei si gitului, Gemenii – bratelor si sistemului respirator, Racul corespunde sinilor si sistemului digestiv superior, Leul corespunde inimii si circulatiei arteriale, Fecioara – intestinelor si absorbtiei intestinale, Balanta – rinichilor si functiei homeostatice a acestora, Scorpionul corespunde organelor genitale, anusului si sistemului imunitar, Sagetatorul – coapselor si sistemului locomotor, Capricornul corespunde genunchilor si sistemului osteoarticular, Varsatorul corespunde gambelor si sistemului venos, iar Pestii, talpilor si sistemului limfatic.

astre-sanatate

foto astrologie via Shutterstock

Astronomia ne spune insa ca Terra face parte dintr-un sistem complex; firesc si logic este sa ne imaginam ca si ciclurile celorlalte planete ale sistemului solar pot avea influenta asupra noastra.

Daca tinem cont de analogia semnelor zodiacale cu corpul omenesc si de simbolismul planetei Pluto – considerata planeta a transformarii, dar si a mortii – atunci este interesanta remarca pe care Andre Barboult o face cu privire la legatura existenta intre cauza majora a mortalitatii intr-o anumita perioada si tranzitul planetei Pluto printr-un anumit semn zodiacal.

Simple coincidente?

 • S-a constatat ca in anul 1984 apar primele cazuri de SIDA si ca in perioada care a urmat numarul celor ce s-au imbolnavit si au murit din cauza acestei boli – care inspaiminta omenirea – a crescut vertiginos.
 • Dupa cum se stie, SIDA este o boala a sistemului imunitar si are ca principala cauza de transmitere raportul sexual.
 • Ceea ce insa foarte putini stiu este faptul ca, in noiembrie 1983, planeta Pluto intra in semnul zodiacal al Scorpionului, semn ce corespunde din punct de vedere anatomic organelor genitale si sistemului imunitar. Pluto tranziteaza acest semn zodiacal pina in noiembrie 1995.
 • Coincidenta intre acest tranzit si aparitia bolii SIDA este tulburatoare, iar celor ce cred ca este numai o coincidenta poate le va da totusi de gindit o informatie care apare intr-una din cartile dr. Janine Fontain, informatie potrivit careia “in 1493, in cocioabele din Cadiz si Neapole apare o boala care a invadat Europa (…)”. Era vorba de sifilis, boala care se transmite ca si SIDA, in principal prin raport sexual.
 • Intrucit Biserica s-a simtit obligata sa arunce anatema asupra bolii, inseamna ca sifilisul luase o amploare cu totul deosebita si, tinind cont de conditiile precare de igiena si de lipsa unui tratament adecvat la acea vreme, putem presupune ca aceasta boala era atunci tot atit de devastatoare precum SIDA zilelor noastre.
 • In 1488, Pluto se afla, ca si in 1984, in primul decan al Scorpionului. Putin probabil sa fie doar o coincidenta.
 • Casele zodiacale corespund, ca si semnele zodiacale, unei anumite zone a corpului. Casele astrologice, ca si semnele zodiacale, sint dispuse in cerc, astfel incit formeaza sase axe. Dintre acestea, axa Taur – Scorpion, pentru semnele zodiacale, si axa II – VIII a caselor astrologice sint considerate de catre astrologi ca axe ale sexualitatii.
 • Prezenta unei opozitii planetare pe aceste axe poate predispune individul la o disfunctie a organelor genitale.

Cercetarile medicale confirma influentele astrale

Pornind de la aceste observatii, impreuna cu o colega cercetator am dorit sa verificam daca exista intr-adevar o corespondenta intre semnul zodiacal al Scorpionului si casa astrologica corespunzatoare acestui semn (casa a VIII-a) pe de o parte si organele genitale pe de alta parte, precum si daca prezenta unei planete afectata de un aspect stresant in aceasta casa astrologica ar predispune individual la o disfunctie sexuala. Pentru aceasta, pe o perioada de trei ani, am luat in studiu toti pacientii ce sufereau de insuficienta sexuala si care isi cunosteau ora nasterii. Separat am studiat un lot martor alcatuit din cei care, desi aveau o functie sexuala normala, s-au prezentat la consultatie pentru sterilitate de cuplu, iar in urma efectuarii spermogramei s-a constatat ca aceasta era normala.

Pentru toti acestia s-au intocmit astrograme (harti ale cerului pentru ora si locul nasterii). Rezultatele obtinute au confirmat afirmatiile astrologice (influentele astrale) astfel:

 • In lotul pacientilor care sufereau de insuficienta sexuala a existat un numar semnificativ crescut de cazuri, fata de lotul martor, care aveau la nastere ascendentul situat in semnul Scorpionului.
 • Ascendentul indica temperamentul, aspectul fizic si tendintele patologice ale individului.
 • Prezenta, la nastere, a ascendentului in semnul zodiacal al Scorpionului poate predispune individul la o patologie sexuala, dar nu numai, deoarece Scorpionul corespunde si rectului, anusului, prostatei. Deci prezenta ascendentului in Scorpion ar putea indica si o predispozitie pentru hemoroizi sau fistule anale sau pentru afectiuni ale prostatei.
 • In comparatie cu lotul martor, in lotul pacientilor cu insuficienta sexuala am obtinut un numar semnificativ crescut de cazuri in care individul era predispus la o patologie sexuala sau o patologie legata de zona anusului, prostata, rect. Se apreciaza ca planeta Saturn are efect stresant asupra organelor anatomice corespunzatoare casei astrologice in care se afla situata la nastere, deoarece are o actiune de blocare, de diminuare, de incetinire a functiei organului respectiv, in cazul nostru organele sexuale.

Rezultatele obtinute in urma studiului efectuat ne indreptatesc sa credem ca multe din afirmatiile astrologice sint adevarate si ca ar trebui sa tinem cont de ele pentru a intelege mai bine cum anume ne influenteaza radiatiile cosmice existenta.

Dr. Gheorghe Soare, Medic primar endocrinologie, andrologie, sexologie – Institutul de endocrinologie “C.I. Parhon”, Bucuresti.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sport si sanatate