Cine nu ar vrea să trăiască mai mult? Dar cum să împiedici îmbătrânirea?

De fapt, nici nu este vorba despre îmbătrânirea organismului, pentru că acest lucru este imposibil. Alte aspecte cântăresc atunci când vrei să duci o viață pe cât posibil sănătoasă și să te bucuri de prezența celor dragi mai mult timp.

Se vorbește atât de mult în ultima vreme despre calitatea vieții, despre ce putem face pentru a depăși mai ușor momentele dificile și cum ne putem concentra doar asupra aspectelor care contează. Teoria este ușoară, însă practica arată că în continuare problemele de sănătate, stresul, sedentarismul și alimentația nepotrivită stau în calea unei vieți cât mai lungi.

Ce spun bătrânii?

Adevărul este că cele mai relevante răspunsuri și soluții concrete legate de chestiunea longevității le pot da persoanele care au depășit vârsta de 70 de ani. În marea lor majoritate, toate persoanele intervievate, care au depășit pragul de 80 de ani, au recunoscut că au ajuns până în acest punct pentru că:

  • au făcut în fiecare zi mișcare. Nu sport, ci activitate în gospodărie
  • mâncărurile preferate sunt mai simple și mai sănătoase. Predomină legumele, fructele și produsele lactate. Carnea este prezentă, însă în cantitate mai mică. Dulciurile și băuturile carbogazoase din comerț sunt consumate foarte rar
  • ultima masă este în jurul orei șase, iar ora de culcare în jurul orei nouă
  • trăiesc în zone cu aer curat, în comunități mai mici, cu mai puțină aglomerație
  • locuiesc aproape de rude. Unitatea familiei joacăun rol important în sănătatea psihică a vârstnicilor

Bucuria de a trăi

Nu în ultimul rând, toți au mărturisit că, în ciuda vârstei, găsesc în continuare motive de bucurie, ca la 20 de ani. Și asta pentru că, sufletește, se simt tineri, în ciuda limitărilor impuse de îmbătrânirea corpului. Unii au spus că ascultă zilnic muzică sau că nu au încetat să danseze niciodată. Toate aceste condiții i-au ajutat să-și păstreze o sănătate mentală intactă și astfel să fie o inspirație pentru cei din jur.

Foto: Shutterstock

Vezi și:

Ce plantă japoneză ar putea preveni îmbătrânirea?

Ce să consumi când începi să uiți?

Ce afecțiune îi îmbătrânește pe oameni mult mai repede?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Relatii