Cum îți poți găsi partenerul ideal? Un principiu matematic poate rezolva această problemă
Dacă unele persoane reușesc să își găsească marea dragoste rapid, fără prea multe eforturi, altele așteaptă ani la rând persoana potrivită. Specialiștii spun că un principiu matematic ar putea rezolva această problemă, fiind de mare ajutor în găsirea partenerului ideal.
Între dragoste și matematică nu pare să existe vreo legătură, însă nu de aceeași părere este matematicianul american Ted Hill. Acesta spune că o soluție logică și care are la bază matematica este cea mai simplă modalitate prin care persoanele care se află în căutarea partenerului ideal pot fi convinse că au făcut cea mai bună alegere.
Cum îți poți găsi partenerul ideal?
Regula pe care specialiștii o consideră ca fiind cheia unei relații perfecte are la bază un principiu simplu. Mai exact, matematicianul Ted Hill spune că pentru a găsi persoana potrivită și care să le rămână alături o viață întreagă, oamenii ar trebui să își petreacă 37% din viață singuri, socializând și căutând acei indivizi cu care să stabilească o anumită conexiune, potrivit dailymail.co.uk.
Această teorie pleacă de la ideea că după mai multe relații eșuate, oamenii sunt capabili să găsească persoana care să aibă acele calități pe care ei le așteaptă. Specialiștii spun că la 20 de ani, tinerii ar trebui să fie deschiși și să accepte orice provocare în plan personal, iar atenția lor să fie concentrată în zona carierei. După ce au trecut de 30 de ani, oamenii sunt sfătuiți să nu își compare viața cu cea pe care prietenii lor o au și să nu funcționeze după anumite reguli care nu se aplică în toate situațiile. Potrivit specialiștilor, aceasta este vârsta perfectă pentru a face planuri de viitor. Cei care au ajuns la 40 de ani și sunt încă singuri nu trebuie să își facă prea multe griji, însă ar trebui să se adapteze schimbărilor care au apărut în spațiul social, asta pentru a-și găsi cu ușurință un partener.
Acest principiu matematic nu funcționează doar în plan emoțional, ci specialiștii spun că este foarte eficient și atunci când e nevoie ca o decizie importantă să fie luată. Petrecând 37% din timp analizând opțiunile, oamenii pot avea șanse mai mari să facă o alegere inspirată și care să le ofere satisfacții pe termen lung.
Foto: shutterstock.com
Citește și:
Azi nu ești în apele tale'? Iată ce trebuie să faci: