Cum îşi păcăleau femeile din Evul Mediu soţul că sunt virgine în noaptea nunţii

evul-mediu

Din auzite ştim că pe vremuri, unele femei, pentru că nu mai erau virgine însă urmau să se căsătorească, alegeau să meargă la doctor pentru a li se coase vaginul.

Virginitatea era un subiect tabu în vechime, dar şi acum, anumite popoare încă practică acest obicei, de a îşi păstra fecioria până în noaptea nunţii.

Virginitatea în Evul Mediu

Potrivit adevarul.ro, în perioada Evului Mediu, virginitatea era primul criteriu de care ţineau cont bărbaţii pentru a îşi alege soţie. Dacă se afla că soţia nu a fost virgină în noaptea respectivă, aceasta era persecutată.

Ce făcea soţul dacă afla acest lucru:

 • o alunga
 • desfăcea căsătoria
 • o umilea

Se spune că viitorii miri, pentru a fi siguri că nu vor fi păcăliţi în legătură cu fecioria soţiei, apelau la specialişti pe care îi chemau în noaptea nunţii. Într-o lucrare amplă despre aceste teste care confirmau virginitatea sau o infirmau, 'The Medieval Vagina' apar date extrem de interesante.

Iată câteva dintre aceste teste cu ajutorul cărora se afla dacă viitoarea mireasă era sau nu domnişoară.

Testarea unei virgine în Evul Mediu

 1. Testarea urinei miresei. Soţii erau îndemnaţi să ofere miresei să bea foarte multe lichide. Dacă aceasta mergea foarte repede la toaletă, însemna că nu mai era virgină. Alt detaliu care trebuia urmărit era aspectul urinei, astfel că dacă urina era pură atunci se considera că mireasa era virgină.
 2. Testul fumului. Tot în acea perioadă se credea că dacă femeia îşi începea viaţa sexuală se crea un fel de conexiune între vagin şi gât. Astfel că, mireasa era pusă să stea cu gura deschisă, deasupra unui cazan care scotea fum. Dacă gura femeii mirosea a fum însemna că aceasta nu mai era virgină.

Metode de “refacere” a virginităţii

Femeile care ştiau că nu mai sunt virgine apelau la tot felul de mijloace pentru a îşi păcăli soţul în noaptea nunţii.

 • rugăciunea. Femeile credeau că dacă se rugau se va întâmpla o minune şi îşi vor redobândi virginitatea.
 • apelarea la anumiţi vraci
 • apelarea la vrăjitoare
 • băi vaginale cu plante: un obicei foarte practicat pentru a-şi recupera virginitatea era acela de a pune la fiert în apă câteva frunze de mirt, cu ghimpe fără ace. Cu acest lichid femeia se spăla în zonele genitale de două ori pe zi. Această procedură era ţinută timp de nouă zile, după care se spune că femeia devenea din nou virgină (din punct de vedere fizic).
 • introducerea de nucşoară în vagin
 • o doică lua o vezică de peşte şi o umplea cu sânge, apoi o introducea în vaginul viitoarei mirese. Aceasta vezică de peşte avea să fie spartă de către mire în noaptea nunţii, pătând cearceaful.

Citeşte şi Semnele din ziua nunții care îți arată că mariajul tău nu va rezista până la adânci bătrâneți

Sursă articol: adevărul.ro

Sursa foto: 123rf.com

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse