Cum îți găsesti sufletul pereche pe Internet? Ce trebuie să știi despre site-urile matrimoniale

În zilele noastre, singurătatea a ajuns să fie un fenomen din ce în ce mai întâlnit în rândul tinerilor, și numai. Instituția căsătoriei nu mai este privită ca înainte, iar vârsta la care doi îndrăgostiți decid să-și unească destinele este din ce în ce mai înaintată. 

Mai mult, parcă oamenii nu mai au atât de multă răbdare și bună voință ca în vremurile de altădată, iar dacă ceva nu merge bine într-o relație, preferă să o încheie rapid. Este mult mai simplu așa, decât să lucrezi cu omul respectiv și să vezi ce anume nu funcționează între voi. Majoritatea persoanelor cred că este pur și simplu mult mai ușor să renunți la o relație care nu merge perfect, decât să te lupți pentru a o face să funcționeze. Din acest motiv, nu de puține ori, este preferată singurătatea.

O altă posibilă cauză a faptului că oamenii din ziua de azi evită să-și trăiască viața în cadrul unui cuplu este că nu prea au timp liber. Foarte multe persoane pun cariera pe primul plan în viața lor, petrec multe ore zilnic la serviciu, iar din acest motiv nu prea mai au disponibilitatea neseceră pentru a se implica într-o relație.

Cum îți găsești jumătatea pe Internet?

Cu toate acestea, e bine să fii singur, dar doar până la un anumit punct. La un moment dat, te vei plictisi și vei simți nevoia să ai un suflet cald aproape de tine. Dar ce faci când ai ajuns la o anumită vârstă și nu mai știi efectiv cum și unde ai putea să întâlnești o persoană potrivită pentru tine? Ei bine, chiar pentru aceste probleme s-au inventat site-urile matrimoniale. Din ce în ce mai mulți oameni apelează la această soluție, și nu sunt deloc puțini cei care și reușesc să-și găsească perechea. Ba mai mult, unii chiar ajung să-și unească destinele alături de o persoană pe care au cunoscut-o cu ajutorul Internetului.

Există, însă și unele dezavantaje când vine vorba despre această metodă de cunoaște o persoană nouă, care ar putea fi un potențial partener. Pe internet, este foarte ușor să falsifici informații sau fotografii, așa că ar trebui să fii foarte atent când alegi să îți cauți iubirea pe internet.

Unul dintre cele mai cunoscute site-uri matrimoniale la nivel global este Tinder (www.gotinder.com). Acesta este destul de popular și la noi în țară, mai ales în rândul tinerilor. În România, există multe site-uri de acest gen, care se bucură de un mare succes. Pe acestea, se încriu oameni de toate vârstele care vor să-și găsească jumătatea.

Majoritatea site-urilor de dating de la noi sunt gratuite, şi se înscriu zeci de mii femei şi bărbaţi din toate orașele țării. Unii caută doar distraţie sau aventuri, alţii însă îşi doresc relaţii de lungă durată, chiar căsătorii. Comunicarea între membri se face cu ajutorul chat-ului, aşadar metoda este destul de facilă pentru a lega noi prietenii. Cu toate acestea, indiferent ce tip de relaţie urmăreşti, este bine să fii foarte precaut atunci când organizezi prima întâlnire cu o persoană pe care ai cunoscut-o pe Internet. Fă tot ce crezi că este nevoie pentru a te convinge că persoana din fotografii este reală. O idee bună ar fi să comunici cu ea și printr-o conferință video, pentru a te asigura de identitatea, dar și de credibilitatea acesteia.

Foto: 123rf.com

Mihaela Tudor

Citește și:

De Sf. Valentin un cuplu matur știe că…

Tradiții și obiceiuri vechi despre Valentines Day pe care nu le știai pe care nu le știai până acum

Trebuie să le vezi! Care sunt cele mai profitabile comendii romantice lansate de Valentines Day

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Dragoste & Sex