Cum își decorează românii casele?


De-a lungul timpului, preferințele românilor în ceea ce privește designul interior s-au schimbat radical. Dacă în trecut optau pentru nuanțe puternice, în special tonuri de roșu, portocaliu, galben sau albastru, în ultimii ani, atenția românilor s-a îndreptat ușor către acele nuanțe pastelate și care pot contribui la crearea unui spațiu cald. Mariana Brădescu Constantinescu, manager, a explicat cum își decorează românii casele în prezent și în ce măsură sunt la curent cu tendințele apărute la nivel internațional.

Cum își decorează românii casele?

Pentru că au început să călătorească tot mai mult, românii au început să aducă designul din țări ca Italia sau Grecia și în casele lor. Mariana Brădescu Constantinescu, managerul unei firme de construcții și amenajări interioare, a explicat pentru revista Avantaje modul în care românii au dezvoltat o preferință pentru stilul mediteranean, mai exact pentru culorile pastelate, în special bejul și nisipiul. În plus, combinații de culori ca negru-alb sau gri-alb se află și ele pe lista preferințelor românilor atunci când vine vorba despre amenajările interioare.

“Preferințele românilor s-au schimbat destul de mult și ne schimbăm frumos, ne schimbăm în bine, în special în ultimii 3-4 ani. Am început să fim fani Pinterest și foarte multă lume se inspiră de acolo. Vin oamenii foarte documentați, cu poze și îți spun: “Uite, eu așa aș vrea să fac”. Eu sunt cea care recomandă întotdeauna să se meargă pe mâna unui designer, a unui arhitect. Am început să avem palete de culori mult mai controlate, să mergem foarte mult pe stilul mediteranean. Toată lumea călătorește. Grecia, Italia și de acolo vin cu inspirație. Stilul mediteranean înseamnă nuanțe de bej, culoarea nisipului. Este și o zonă foarte safe, nu ai cum să greșești aici. Înțelegem culori calde, nisipiul, bejul sunt culori calde și toată lumea își dorește acasă o atmosferă foarte caldă. La nivel mondial s-a trecut foarte mult pe culori neutre, alb, negru, gri și la noi nu funcționa chestia asta pentru că nu voiam să ieșim din zona asta de mediteranean. De un an am început să fim și adepții acestor nuanțe. Avem proiecte în care clienții au optat pentru combinații alb-gri, alb-negru. Se vede că începem să urmărim un pic tendințele.”, a spus Mariana Brădescu Constantinescu, manager.

Urmărește materialul video de mai sus pentru a vedea cum își decorează românii casele.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum ne putem îmbunătăți sistemul imunitar?

Ai auzit de sindromul burnout?

Este sezonul lor! De ce să consumi prune în această perioadă?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Alte video-uri