Cum evoluează simptomele în cazul unui pacient infectat cu noul coronavirus?

posibil tratament pentru coronavirus


Noul coronavirus este o realitate în toată lumea. Pandemia de COVID-19 pornită în ianuarie în Wuhan, China, seamănă panică și face victime într-un număr important în Italia, Spania, Germania, Statele Unite ale Americii.

Până la ora scrierii acestui articol, 27 martie, în România situația arată astfel: 1029 persoane infectate cu noul coronavirus, din acestea 94 vindecate și 24 decedate.

Pentru că setea de informații și răspunsuri este imensă, în mediul online circulă tot soiul de informații referitoare la simptomele coronavirus, evoluția bolii, multe dintre ele total lipsite de adevărat.

Revista Avantaje publică în continuare un vizual realizat de grupul #suntemcadremedicale care sintetizează perfect cum evoluează simptomele în cazul unui pacient infectat cu noul coronavirus.

Am aflat deja că principalele simptome în cazul infectării cu noul coronavirus sunt febra peste 39 de grade, tusea seacă, dureri de gât, respirație dificilă, dureri musculare.

La capitolul, alte simptome neașteptate, destul de frecvente, sunt pierderea poftei de mâncare, pierderea mirosului sau starea de oboseala.

În plus, conform unor studii realizat de Universitatea Columbia și Imperial College London aflăm că 9 din 10 cazuri vor trece neobservate.

Hai să privim grafica de mai jos ca să ne facem o idee generală despre simptomele noului coronavirus!

Cum evoluează simptomele în cazul unui pacient infectat cu noul coronavirus?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate