Cristian Grasu, Secretar de Stat în Ministerul Sănătății, explică cât de importante sunt investigațiile anuale pentru depistarea cancerului


Lupta împotriva cancerului este una grea și care poate lăsa urme adânci. Pentru că de multe ori boala este depistată tardiv, un număr mare de persoane ajung să își piardă viața. Prevenția joacă un rol important, iar Cristian Grasu, Secretar de Stat în Ministerul Sănătății, a explicat în cadrul campaniei Avantaje spune #NUcancerului cât de importante sunt investigațiile anuale pentru depistarea cancerului.

Vizita la medic nu ar trebui să se facă doar în prezența durerilor puternice sau atunci când apar simptome neplăcute. Analizele și investigațiile trebuie făcute anual, toate aceste teste putând să depisteze o afecțiune în stadiu incipient și care are șanse mari de vindecare. Cristian Grasu, Secretar de Stat în Ministerul Sănătății, s-a alăturat campaniei Avantaje spune #Nucancerului, lansată de revista Avantaje, punând încă o dată accentul pe importanța controalelor medicale regulate.

“Ceea ce este important de reținut este faptul că aceasta este o boală care, dacă este depistată la timp, este tratabilă. Mesajul meu este ca toată lumea să se adreseze prin medicii de familie și prin ambulatorii pentru a-și face investigațiile necesare în fiecare an.”, a spus Cristian Grasu, Secretar de Stat în Ministerul Sănătății.

Urmărește materialul video de mai sus pentru a vedea care este mesajul pe care Cristian Grasu, Secretar de Stat în Ministerul Sănătății, l-a transmis în cadrul campaniei Avantaje spune #NUcancerului.

Foto: facebook

Citește și:

Petre Sin s-a vindecat de cancer pulmonar. Lungul și anevoiosul drum de la diagnostic până la vindecare

Dr. Gabriel Cristian Viișoreanu, chirurg oncolog, despre importanța autoexaminării sânilor în depistarea cancerului mamar în stadii incipiente

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea: Orice tip de cancer poate fi vindecat dacă este detectat în stadiu incipient'

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din #NUcancerului