Învaţă să faci coroniţa de Crăciun!

coronita

Traditionala coronita pentru Sarbatori confera o nota si mai calda, si mai ospitaliera casei. Proaspata si inmiresmata, coronita cu fructe de sezon aduce un plus de culoare in ambianta de sarbatoare.

Ea este foarte usor de confectionat daca respectati instructiunile noastre:
Aveti nevoie de:

 1. sirma subtire
 2. un cadru de sirma, pe care il puteti cumpara de la florarie
 3. burete sau burlet (burete pentru etansarea geamurilor si usilor)
 4. crengute de pin sau brad
 5. portocale sau mandarine
 6. conuri de pin sau brad
 7. 30 cm panglica colorata

Mod de realizare:

 • Legati sirma subtire de cadrul ghirlandei. Taiati buretele si umpleti cadrul coronitei. Fixati buretele de cadru, pe diagonala, legindu-l bine cu sirma. Se procedeaza la fel pina cind intregul cadru este acoperit.
 • Treceti de trei ori sirma chiar prin mijlocul fiecarui fruct. Rasuciti firul la baza fructelor pentru a le fixa bine.
 • Infasurati sirma la baza conurilor de pin/brad, iar apoi prindeti-le printre ciorchinii de fructe. “Repartizarea” conurilor pe suprafata coronitei trebuie sa fie uniforma.
 • Taiati crengutele de pin la dimensiuni care sa nu faca dificila minuirea lor si infasurati sirma la capatul fiecareia. Asezati-le pe cadru si rasuciti celalalt capat de sirma peste cadru si de doua-trei ori peste crengute, astfel incit sa fie bine fixate.
 • Repetati operatiunea pina se acopera tot buretele.
 • Rasuciti sirmele cu care sint legate fructele in jurul coronitei, iar capetele la spate, pentru siguranta. Asigurati-va ca fructele sint aranjate intr-o paleta coloristica foarte placuta in jurul coronitei.

Variante:

 • Folositi mai multe conuri de brad, alternindu-le cu batoane de scortisoara, legate cu fundita rosie, in manunchiuri de cite 3, precum si citeva mandarine. Puteti folosi si podoabe fara valoare.
 • Folositi orice fel de plante verzi – incercati molid sau iedera.
 • Folositi coronita ca piesa centrala a mesei, avind asezate in mijloc luminari groase. (Atentie: nu lasati nici o clipa coronita nesupravegheata cind luminarile sint aprinse!) Cele necesare pentru confectionarea acestei coronite se pot cumpara de la orice florarie de renume.

Pentru a agata coronita:

 • Indoiti cei 30 cm de panglica colorata. Fixati apoi cu ata mijlocul panglicii pe care o aranjati la spatele coronitei.
 • Faceti o funda in partea de sus a coronitei si agatati ornamentul in locul care vi se pare cel mai potrivit si de efect in propria casa.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Decoratiuni