Compot de catina

Ingrediente:

  • 1 kg catina
  • 1 l apa
  • 800 g zahar
  • 3 cuisoare
  • 1 baton de scortisoara
  • 1 lamaie

Mod de preparare:

Catina se alege de impuritati si se spala bine cu apa rece. Se lasa apoi pe un servet pentru a se zvanta.
– Pune apa la fiert impreuna cu zaharul, cuisoarele si scortisoara.
– Cand s-a topit zaharul, se adauga si o lamaie taiata feliute. In oala se pune si catina si se lasa timp de 10 minute.
– Borcanele curate (neaparat uscate bine) se umplu cu catina fiarta. Se preseaza putin fructele cu o lingura si apoi fiecare borcan se umple cu zeama in care au fiert fructele de catina.
– Se inchid borcanele de compot si apoi se sterilizeaza 10 minute.
– Pune borcanele sterilizate cu fundul in sus, iar cand s-au racit intoarce-le cu gura in sus si depoziteaza-le in loc racoros.

Pofta buna!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Conserve