Cod portocaliu și galben de ploi și ninsori. Ce zone sunt sub avertizare meteorologică?

Cod portocaliu și galben de ploi

Ne așteaptă un weekend ploios și cu temperaturi mult sub normalul acestei perioade, iar în anumite zone din țară, meteorologii au emis atenționări cod portocaliu și galben de vreme rea.

Dacă în ultimele zile ne-am putut bucura de temperaturi plăcute și o vreme destul de bună, informațiile meteo pentru acest weekend nu sunt deloc bune. Meteorologii au emis mai multe atenționări cod galben și portocaliu, care vizează mai multe zone din țară. Vremea va fi instabilă în aproape toată țara, iar temperaturile vor scădea drastic, chiar și cu 10 grade Celsius.

Cod portocaliu de ploi și vânt

Codul portocaliu de ploi și vânt intră în vigoare mâine dimineață la ora 9 și este valabil până duminică, la ora 15. În acest interval de timp, în județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Prahova, Ilfov și Municipiul București, Constanța, Tulcea, Galați și Vrancea ploile vor fi abundente și se vor cumula cantități de apă importante, în general între 40 și 60 l/mp, iar pe arii restrânse peste 80…90 l/mp. Vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși local 60 km/h, iar începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, în Dobrogea vântul va sufla cu peste 80…90 km/h, potrivit meteoromania.ro.

Cod glaben de ploi, vânt, lapoviță și ninsoare

În intervalul 7 octombrie, ora 3 și 8 octombrie, ora 21, în Oltenia, Moldova și sudul Transilvaniei va ploua abundent, iar cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp, iar local se vor cumula 40…50 l/mp. Vântul va sufla cu putere, iar în zonele montane, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

Cod portocaliu de ninsori

Chiar dacă încă suntem în luna octombrie, meteorologii au emis un cod portocaliu de ninsori pentru zona Carpaților Meridionali și de Curbură. În aceste zone, la peste 1600 m altitudine, precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare, iar pe creste va fi viscol. Atenționarea este valabilă în intervalul de timp  7 octombrie, ora 09:00 – 8 octombrie, ora 15:00.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Metrorex va introduce noi cartele de călătorie. Care va fi prețul acestora?

De luna aceasta, plătim mai mult pe facturi și carburanți! Taxi-urile deja s-au scumpit

De ce într-un pachet sunt 20 de ţigări? Răspunsul îi va pune pe gânduri pe fumători

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri