Metrorex va introduce noi cartele de călătorie. Care va fi prețul acestora?

noi cartele de metrou

Peste două săptămâni, cei care circulă cu metroul vor putea cumpăra pe lângă cartelele obișnuite o serie de cartele noi. Astfel, vor putea fi achiziționate cartele cu o singură călătorie, de grup sau abonamente pe un an.

Directorul general al Metrorex, Marin Aldea, a declarat că în maximum două săptămâni vom putea cumpăra noile cartele de metrou. Decizia de a introduce în circulație aceste cartele a fost luată în special pentru familii sau pentru turiștii care vizitează Capitala, dar vine și în sprijinul celor care călătoresc în permanență cu metroul, abonamentul pe un an fiind mult mai avantajos.

Care va fi prețul noilor cartele de metrou?

  • Cartela cu o singură călătorie- 2,5 lei
  • Cartela de grup pentru trei persoane- 5 lei
  • Cartela de grup pentru patru persoane- 6,5 lei
  • Cartela de grup pentru cinci persoane- 8 lei
  • Abonamentul pe un an- 720 de lei

“Am făcut o serie de probe, să vedem dacă aceste cartele funcţionează, şi rezultatele sunt pozitive. Aşa încât, la sfârşitul lunii iulie, am promovat pe circuitul de aprobare un proiect de ordin de ministru pentru introducerea noilor titluri noi de călătorie, mă refer la legitimaţia de o călătorie, legitimaţia de grup pentru 3-4-5 călători şi abonamentul anual. Cred că vor fi introduse în cel mult două săptămâni. Proiectul de ordin ştiu că a fost semnat, a fost promovat pe circuit pentru a fi publicat în Monitorul Oficial şi în termen de cinci zile de la publicare cartelele intră în vânzare. Noi am distribuit deja cartelele, sunt la casierii, suntem pregătiţi.”, a precizat Marin Aldea, potrivit mediafax.ro.

Foto: hepta.ro

Citește și:

Cristi Borcea va fi eliberat condiționat! Ce spune decizia judecătorilor

Adrian Despot va prezenta o emisiune în FM! Cu ce post de radio a bătut palma cântărețul

De luna aceasta, plătim mai mult pe facturi și carburanți! Taxi-urile deja s-au scumpit

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri